Παιδεία: Η Κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου για την Παιδεία, τονίζεται ότι η Κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου και δεν αποδέχεται παράλληλη συζητηση άλλων προτάσεων.

Σε σχέση με δηλώσεις, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι αποδέχεται, σέβεται και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από εντατικές διαβουλεύσεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών με τη Διυπουργική Επιτροπή, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με προτάσεις για διαμεσολάβηση και ένα κάποιο συμβιβασμό, προκειμένου να τερματισθούν τα μέτρα που λαμβάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση έχει υπόψη της την πρόταση που κατέθεσε η Σ.Ε.Κ.

Αναμένοντας τη θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την πρόταση εκείνη, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν ωφελεί η εμφάνιση διαφόρων άλλων μεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών. Η παράλληλη συζήτηση διαφορετικών προτάσεων δεν μπορεί να είναι παραγωγική.

Η Κυβέρνηση παραμένει διατεθιμένη να θέσει σε εφαρμογή παραχωρήσεις που έκανε προς την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να τερματισθεί η έκρυθμη κατάσταση και, κυρίως, να ξεκινήσει ο εφ’όλης της ύλης διάλογος που θα ασχοληθεί συνολικά με τα μεγάλα θέματα, με στόχο την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.