Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΣΥ: Επιβεβαιώθηκε ο ρόλος του κόμματος στην αντιπολίτευση

Το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 θα διεξαχθεί η 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου. Κάλπες θα στηθούν παγκύπρια, καθώς και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο.

Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης, ενώ ομιλητές ήταν ο τέως Προέδρος Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Επίτιμος Προέδρος του κόμματος και τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

«Ενωμένοι. Ισχυροί για το αύριο»: Αυτό ήταν το σύνθημα του 17ου Παγκύπριου Συνεδρίου.

Στην ομιλία της στο Συνέδριο, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι από την επόμενη κιόλας των εκλογών, κάποιοι – για τους δικούς τους λόγους – συντηρούν τη φημολογία για ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως είπε, είναι προς το συμφέρον και της παράταξης, αλλά και ευρύτερα της πατρίδας μας, να τερματιστεί οριστικά αυτή η ανούσια δημόσια συζήτηση.

«Καταθέτω ενώπιον όλων εσάς, που αποτελείτε το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο της Παράταξης μας, την πρόταση, το Συνέδριό μας σήμερα να υιοθετήσει αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, της 7ης Φεβρουαρίου 2023», είπε.

Το απόσπασμα που ανέγνωσε η Αννίτα Δημητρίου αναφέρει ότι ο «ΔΗΣΥ, σεβόμενος πλήρως την ετυμηγορία του λαού, αναλαμβάνει την ευθύνη του ως η υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση του τόπου. Πορεύεται αυτόνομος, υπερασπίζεται τις αρχές του και προασπίζει τις κατακτήσεις και τις προοπτικές του λαού μας. Αταλάντευτες προτεραιότητές μας είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και με τις ΗΠΑ, η ισχυρή οικονομία και δημοσιονομική πειθαρχία, η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, η προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, η εφαρμογή του σχεδίου Κύπρος_το Αύριο, η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού».

Παράλληλα, αναφέροντας ότι θα δώσουν στη νέα Κυβέρνηση, με καλή πίστη, την ευκαιρία και το χρόνο που δικαιούται για να παράξει έργο, σημείωσε ότι αναμένουν περισσότερη ουσιαστική διακυβέρνηση και λιγότερη επικοινωνιακή διαχείριση.

«Όπως εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό πράξαμε για τόσα χρόνια. Γι’ αυτό, καθόλου τυχαίο δεν είναι που, σε κάθε δύσκολη στιγμή, το σύνολο της κοινωνίας στρέφεται στη δική μας παράταξη, προσβλέποντας στη δική μας υπευθυνότητα για να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα», είπε.

Έστειλε το μήνυμα ότι θα στηρίζουν την Κυβέρνηση στο μέτρο που υιοθετεί πολιτικές που εξασφαλίζουν την πρόοδο και την ωφελιμότητα για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, δηλαδή Πολιτικές του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Την ίδια στιγμή, είπε, «θα κρίνουμε με θεσμικότητα, νηφαλιότητα και τεκμηρίωση κάθε κίνησή της που κρατά τη χώρα πίσω».

Το απόσπασμα υιοθετήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.