Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται από σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος με επίδοση στα 5.80μ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ στον κλειστό στίβο, στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας.

Για τον κορυφαίο Έλληνα επικοντιστή ήταν το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του, και μάλιστα χρυσό, σε παρόμοια διοργάνωση. Ο Φιλιππίδης, που χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Σόποτ, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα κι από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του.

Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ πέρασε με την πρώτη τα 5,40 μ., 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ., 5,80 μ., έχοντας εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Δεν ήξερε μόνο το χρώμα του, καθώς έδωσε μάχη μέχρι το τέλος με τους Μορ και Κούντλιτσα, οι οποίοι είχαν υπερβεί το ίδιο ύψος.
Οι τρεις τους επιχείρησαν να περάσουν και τα 5,85μ χωρίς να τα καταφέρουν και τελικά ο Φιλιππίδης ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρωτιά έχοντας καλύτερες προσπάθειες από τους αντιπάλους τους.

Αυτό ήταν το 5ο χρυσό και 10ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση, με τελευταίο αυτό του Δημήτρη Χονδροκούκη στο ύψος στην Κωνσταντινούπολη, πριν από δύο χρόνια.