Παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

Κάθε μέρα θα έπρεπε να είναι “μέρα κατά της παιδικής κακοποίησης” – υπάρχει κανείς που διαφωνεί;  Για τις σύγχρονες κοινωνίες η προστασία και η υπεράσπιση των παιδιών θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα. Ωστόσο τα στοιχεία που δημοσιεύει το Χαμόγελο του Παιδιού για το 2012 δεν τιμούν την Ελλάδα.Στην γραμμή SOS 1056 το Χαμόγελο του Παιδιού δέχεται κλήσεις και καταγγελίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η οργάνωση μέχρι τις 31/10/2012 είχαν καταγραφεί:

691 καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων

122 επιτόπιες παρεμβάσεις του Χαμόγελου από τις οποίες οι 66 περιπτώσεις έχρηζαν άμεσης απομάκρυνσης.

Στην ανακοίνωσή του το “Χαμόγελο” αναφέρει: “Σήμερα, που οι συνθήκες στις οποίες ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης, όλοι εμείς που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών μέσω των εκατοντάδων κλήσεων που δεχόμαστε, θέλουμε να τονίσουμε ότι η κακοποίηση ανηλίκων μας αφορά όλους. Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους πολίτες ώστε να μη μένουμε απαθείς στην κακοποίηση ανηλίκων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μπορείτε να καλείτε καθημερινά, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.”