Παγκόσμια ημέρα του παιδιού – Γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου

Όταν γελάει ένα παιδί η ζωή γίνεται τραγούδι, έγραψαν….. Κι όταν γιορτάζουν τα παιδιά, η ζωή η ίδια αλλάζει χρώματα, γίνεται απέραντη θάλασσα ευτυχίας…

Τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτή τη Γη… Ας γιορτάσουμε κι εμείς παρέα τους, ας χαθούμε στα αθώα τους χαμόγελα, το έχουμε ανάγκη, κάθε παιδί είναι ανάσα ζωής…

Σήμερα, 1η Ιουνίου γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας.

Για κάποια, τυχερά παιδιά, η κάθε μέρα είναι μια γιορτή… Κάποια άλλα, ίσως να μη γιορτάσουν ποτέ. Ίσως να μη μάθουν ποτέ τα δικαιώματά τους: Την ευθύνη των μεγάλων απέναντί τους, να τα φροντίζουν, να τα προστατεύουν, να σέβονται την αθωότητα και την αγνότητά τους.

Η 1η Ιουνίου δεν είναι η μοναδική επέτειος που «γιορτάζεται» διεθνώς ως Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού.

Δυστυχώς καμία επέτειος και κανένας γιορτασμός, καμιά ΜΚΟ και κανένας υποκριτικά αυτοαποκαλούμενος «φιλάνθρωπος» δεν πρόκειται να λύσει οριστικά τα προβλήματα της παιδικής θνησιμότητας, της πείνας και της αρρώστιας, της παιδικής εργασίας, της ανυπαρξίας ή της εγκατάλειψης του σχολειού, της χαμένης παιδικότητας.

Ας θωρακίσουμε κι εξοπλίσουμε τα παιδιά μας με τη συλλογική μας δράση, δείχνοντάς τους το δρόμο της ελεύθερης σκέψης και όχι του αλυσοδεμένου φόβου, τη δυσκολία αλλά και την ομορφιά του ακούραστου αγώνα για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Γιατί και ο δικός τους δρόμος, ο δρόμος του μέλλοντος των παιδιών μας, δεν μπορεί να είναι άλλος από το δρόμο που οδηγεί στη ριζική αλλαγή του κόσμου, στο γκρέμισμα του παλιού και στην οικοδόμηση του καινούργιου.