Πίστωση χρόνου στην Ερευνητική

Τρεις μήνες παράταση στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω του ογκώδους έργου που έχει να επιτελέσει αλλά και της καθυστέρησης που είχε προκύψει λόγω της παραίτησης δύο μελών της.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παράταση της περιόδου διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε σύμφωνα με τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάσταση, στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, το πόρισμα της Επιτροπής επρόκειτο να δοθεί σήμερα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «η Επιτροπή ζήτησε όπως δοθεί η σχετική παράταση, η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία, λόγω του γεγονότος ότι το έργο το οποίο επιτελεί είναι ογκώδες και ότι το έργο της ανακόπηκε σε κάποιο βαθμό λόγω παραίτησης και συνακόλουθης αντικατάστασης δύο μελών της».

Η παράταση αφορά, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, περίοδο τριών μηνών.