Πέντε σπείρες εξάρθρωσε η αστυνομία Πάφου

H αστυνομία Πάφου προχώρησε στην εξάρθρωση πέντε ομάδων που δρούσαν ως σπείρες και προέβη στη σύλληψη 12 προσώπων, οι οποίοι σχετίζονται με 80 περίπου υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους σε δηλώσεις του σήμερα εξέφρασε ικανοποίηση για την εξάρθρωση πέντε ομάδων που δρούσαν ως σπείρες στο διάστημα από τις 26 Ιουνίου μέχρι και χθες 4 Ιουλίου. Δεν έτυχε είπε «να έχουμε τόσες συνεχόμενες εξιχνιάσεις σοβαρών υποθέσεων και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, η αστυνομία προέβη στην σύλληψη τεσσάρων προσώπων που αποτελούν την πρώτη ομάδα. Τα τέσσερα πρόσωπα, συνέχισε, έχουν προβεί στην παραδοχή 43 υποθέσεων τις οποίες διέπραξαν τους τελευταίους δύο μήνες στην Πάφο. Οι 39 υποθέσεις αφορούν ληστείες και οι τέσσερις υποθέσεις αφορούν διαρρήξεις.

Η δεύτερη ομάδα, πρόσθεσε, η οποία και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί -και μάλιστα κατά την ώρα και κατά τη στιγμή που προέβαινε στη διάπραξη των αδικημάτων- εντοπίστηκε, ανακόπηκε από τα μέλη της αστυνομίας Πάφου και κατά την έρευνα που έγινε εντοπίστηκε περιουσία στην κατοχή τους, η οποία ήταν κλοπιμαία.

Ο κ. Σοφοκλέους είπε πως η δεύτερη ομάδα αποτελείτο από δύο αδέρφια, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν αποκλειστικά και ενεργώντας μόνοι τους. Τα δύο αδέρφια, σημείωσε, παραδέχθηκαν οκτώ υποθέσεις ληστειών στην Πάφο.

Στην τρίτη ομάδα συνελήφθηκαν σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία φέρονται να προέβησαν στη διάπραξη έξι υποθέσεων ληστειών.

Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη, με τη βοήθεια πολίτη, ένα ακόμα πρόσωπο που ανακρινόμενο φέρεται να παραδέχθηκε μία υπόθεση διάρρηξης, που έγινε στην Πάφο και άλλες είκοσι υποθέσεις διαρρήξεων τις οποίες φέρεται να διέπραξε μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, όλοι προερχόμενοι από χώρες-μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Σοφοκλέους είπε επίσης πως το συγκεκριμένο πρόσωπο μετά την σύλληψη του ανακρίνεται από την αστυνομία Λευκωσίας για την εξιχνίαση των άλλων 20 υποθέσεων διαρρήξεων που υπάρχει υποψία ότι διέπραξε στη Λευκωσία.

Τέλος, για μια πέμπτη υπόθεση συνελήφθηκαν, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου, δύο πρόσωπα, ενός κοινοτικού και ενός υπηκόου τρίτης χώρας.

Οι δύο συνελήφθηκαν αρχικά από την ΥΚΑΝ για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, περιουσία η οποία προερχόταν από τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. – See more at: