Πέντε μεγιστάνες που ξεκίνησαν από το μηδέν και οι ατάκες τους…

  • Λάρι Πέιτζ: «Αν είχαμε ως κίνητρο τα λεφτά, τότε θα είχαμε πουλήσει την εταιρία μας πριν από πολύ καιρό και θα καταλήγαμε σε μια παραλία»…

Ξεκίνησαν από χαμηλά και έφτασαν να έχουν τον κόσμο στα πόδια τους, αποδεικνύοντας πως όλα είναι δυνατά, ακόμα και χωρίς οικογενειακές διασυνδέσεις, οικονομική επιφάνεια ή εκπαίδευση στα καλύτερα κολέγια.

Όποιος αναζητεί λοιπόν λίγη έμπνευση στη ζωή, να τι έχουν να πουν πέντε άνθρωποι που έπιασαν τη ζωή από τα μαλλιά και τα κατάφεραν όπως λίγοι…

Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο λόγος που κατάφερα να γίνω τόσο πετυχημένη οικονομικά είναι το γεγονός πως το κέντρο βάρος μου δεν ήταν ποτέ, ούτε για ένα λεπτό, τα λεφτά».

Μάικλ Μπλούμπεργκ: «Νομίζω πως όσο περισσότερα λεφτά βάζεις στα χέρια των ανθρώπων, τόσο περισσότερα θα ξοδεύουν. Κι αν δεν τα ξοδέψουν, θα τα επενδύσουν. Και οι επενδύσεις είναι ένας άλλος τρόπος να δημιουργείς θέσεις εργασίας. Βάζεις λεφτά σε επενδυτικά κεφάλαια και άλλου είδους τράπεζες που μπορούν να βγουν και να δώσουν δάνεια, κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε όλοι».

Λάρι Πέιτζ: «Αν είχαμε ως κίνητρο τα λεφτά, τότε θα είχαμε πουλήσει την εταιρία μας πριν από πολύ καιρό και θα καταλήγαμε σε μια παραλία».

Μπιλ Γκέιτς: «Μπορώ να καταλάβω το να θες να έχεις εκατομμύρια δολάρια και υπάρχει ένας συγκεκριμένος βαθμός ελευθερίας, ουσιαστικής ελευθερίας, που έρχεται μαζί τους. Όταν αποκτήσεις όμως τόσα περισσότερα από αυτά, οφείλω να σας πω, είναι το ίδιο χάμπουργκερ»

Τζακ Μα: «Αν έχεις λιγότερο από 1 εκατ. δολάρια, τότε ξέρεις πώς να ξοδέψεις τα λεφτά. Στο 1 δισ. δολάρια, δεν είναι δικά σου λεφτά. Τα λεφτά που έχω σήμερα είναι μια ευθύνη. Είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου σε μένα»…