Πέντε ευεργετικές τροφές που πετάμε στα σκουπίδια

Διαβάστε για να μάθετε τι πετάμε στα απορρίμματα ενώ είναι άκρως ευεργετικό για την υγεία μας.

1. Η φλούδα του πορτοκαλιού περιέχει τέσσερις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από ότι το εσωτερικό του και ακόμη, προσφέρει ευεργετικά συστατικά που έχουν αντικαρκινικές, αντιδιαβητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα θρεπτικά συστατικά της μάλιστα θεωρούνται ότι μπορούν να συμβάλουν πιο αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερόλης, από ότι τα φάρμακα που έχουν δημιουργηθεί γι αυτό τον σκοπό.

2. «Άκρες» σέλερι.Τα φυλλαράκια, ή αλλιώς «άκρες», του σέλερι προσφέρουν πέντε φορές περισσότερο μαγνήσιο και ασβέστιο από ότι τα κοτσάνια. Είναι επιπλέον πλούσια πηγή βιταμίνης C και έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

3. Φύλλα μπρόκολου.Τα φύλλα του μπρόκολου ικανοποιούν κατά 90% τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Α, ενώ το άνθος του, που συνήθως τρώμε, μόλις το 3%.

4. Βλαστοί σέσκουλου.Μια μελέτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων στη Γερμανία αποκάλυψε ότι οι βλαστοί του σέσκουλου είναι πλούσιοι σε γλουταμίνη – ένα αμινοξύ που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την ικανότητα του σώματος να επουλώνει πιο γρήγορα τις πληγές.

5. Φλοιός ξερού κρεμμυδιού.Το «χάρτινο» δέρμα του κρεμμυδιού περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι το ίδιο το κρεμμύδι. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κερκετίνη -μια «θαυματουργή» ουσία που δύναται να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Πηγή: lifesharing.gr