Πάφος: 8ημερη κράτηση στους 4 υπόπτους

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εξέδωσε διάταγμα 8ημερης κράτησης  εναντίον των 4 υπόπτων για την υπόθεση Aristo.

Το δικαστήριο έκρινε δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας όπως τεθούν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο δικαστής στην απόφασή του ανέφερε ότι υπάρχει μαρτυρία που συνδέει τους ύποπτους με τα αδικήματα που διερευνώνται. Έκρινε επίσης δικαιολογημένους τους φόβους της Αστυνομίας ότι αν αφεθούν ελεύθεροι οι ύποπτοι ενδεχομένως να επηρεάσουν μάρτυρες της υπόθεσης.

Οι 4 συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Aristo Developers. Πρόκειται για τον Διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Θεόδωρο Αριστοδήμου, τη σύζυγό του Ρούλα, τον τέως δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου και γυναίκα λειτουργό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια από συγγενείς των υπόπτων που διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του Δικαστηρίου. Ιδιαίτερα εξαγριωμένοι είναι οι συγγενείς της λειτουργού του Δήμου, η οποία είναι μητέρα βρέφους. Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισής της απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο όπως αφεθεί ελεύθερη, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάστασή του είναι σταθερή και βελτιώνεται και ενδεχομένως μέχρι αύριο να πάρει εξιτήριο, αφού πρώτα αξιολογηθεί η κατάστασή του.

Οι 4 ύποπτοι αντιμετωπίζουν δέκα συνολικά κατηγορίες: συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία για καταδολίευση, εξασφάλιση εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας με ψευδές πιστοποιητικό από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3 Φεβρουαρίου του 2010 με 28 Δεκεμβρίου του 2011.