Πάφος: 8ημερη κράτηση σε Ελλαδίτη για απόπειρα φόνου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα 8ημερης κράτησης εναντίον του 38χρονου Ελλαδίτη από τη Χίο, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά με πυροβόλο όπλο τον 35χρονο Ηλία Μούζο χθες το απόγευμα.

Εναντίον του 38χρονου διερευνώνται τα αδικήματα απόπειρας φόνου, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου, χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλικών.

Ο υπαστυνόμος Σάββας Σάββα, που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου πως υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο 38χρονος ενέχεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον υπαστυνόμο Σάββα το θύμα μεταφέρθηκε χθες νωρίς το απόγευμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου τραυματισμένο από πυροβόλο όπλο.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το επεισόδιο σημειώθηκε σε εγκαταλελειμμένη οικία, 50 μέτρα περίπου από την κατοικία του 38χρονου στην κοινότητα του Μέσα Χωριού, και η Αστυνομία με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε επικεντρώνει την προσοχή της στα κίνητρα της απόπειρας που φαίνεται να είναι διαφορές για θέματα ναρκωτικών.

Η σκηνή αμέσως τέθηκε υπό φρούρηση ενώ στην εγκαταλελειμμένη κατοικία, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ανευρέθηκαν κάλυκες πιστολιού.

Αρχικά, όπως ανέφερε ο υπαστυνόμος Σάββας Σάββα, ο 38χρονος αναζητήθηκε στην οικία του και αργότερα σε κατάστημα που διατηρεί χωρίς να εντοπιστεί. Τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθηκε γύρω στις 8μμ.

Από έρευνα που ακολούθησε στο όχημα το υπόπτου δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε το ύποπτο.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ο 35χρονος και ο 38χρονος ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ο Ελλαδίτης να πάρει το πιστόλι απειλώντας το θύμα.

Ο παραπονούμενος ωστόσο τον κτύπησε στο χέρι με αποτέλεσμα το όπλο που κρατούσε ο 38χρονος να εκπυρσοκροτήσει.

Τόσο ο παραπονούμενος όσο και ο 38χρονος Ελλαδίτης εξετάστηκαν από ιατροδικαστή.

Ο εξεταστής είπε στο δικαστήριο πως η Αστυνομία αιτείται την 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου αφού, όπως ανέφερε, για την υπόθεση αναμένεται η Αστυνομία να λάβει 42 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον και των δύο προσώπων.

Επίσης αναμένεται να γίνουν τέσσερις έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων ενώ η Αστυνομία θα υποβάλει αίτημα άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.

Είπε επίσης πως τυχόν απόλυση του υπόπτου πιθανόν να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας. Ανέφερε πως ο ύποπτος θεωρεί τον εαυτό του αθώο ωστόσο τον θέτει ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Η Δικαστής ανέφερε επίσης πως η μαρτυρία δικαιολογεί την κράτηση του υπόπτου. Επιπρόσθετα είπε πως ο ύποπτος υπέδειξε και το χωράφι στο οποίο πέταξε το όπλο.