Πάφος: Σε δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι επιτηρητές κατασκευαστικών έργων του τμήματος δημοσίων έργων

Σε δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι επιτηρητές κατασκευαστικών έργων του επαρχιακού τμήματος δημοσίων έργων.

Διαμαρτύρονται ότι ενώ υπάρχουν 18 επιτηρητές εργάζονται στα εργοτάξια μόνο έξι ενώ οι υπόλοιποι αν και έχουν προαχθεί στην θέση αυτή είτε έχουν αποσπαστεί σε άλλα κυβερνητικά τμήματα είτε εκτελούν γραφειακά καθήκοντα. Εκ μέρους των εργαζομένων ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου έκανε λόγο για αδικία και για προβλήματα στην σωστή επιτήρηση των δημοσίων έργων που εκτελούνται στην επαρχία Πάφου. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας τους ενώ δεν δικαιούνται να αρρωστήσουν κατά την έκφραση τους αφού βρίσκονται καθημερινά στα εργοτάξια που επιβλέπουν. Ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε ότι η διεύθυνση, παρα τα διαβήματα τους αρνείται να επαναφέρει τους υπόλοιπους δώδεκα στα καθήκοντα για τα οποία έχουν προαχθεί. Το θεμα έχει τεθεί και στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολή στην διεύθυνση του τμήματος για επαναφορά των επιτηρητών στις θέσεις τους. Η λύση που προωθεί το τμήμα, ανέφεραν, είναι η αντικατάσταση τους, όταν αυτό απαιτείται από εργάτες που δεν έχουν ωστόσο, υποστήριξαν την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση για την επιτήρηση των εργασιών στα εργοτάξια. Είναι σκανδαλώδες , κατέληξαν, να υπάρχουν επιτηρητές και να χρησιμοποιούνται ανειδίκευτοι εργάτες για την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων. Δεν απέκλεισαν επίσης κλιμάκωση των μέτρων.

Πηγή: ΡΙΚ