Πάφος και Πόλη Χρυσοχούς διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στα νοσοκομεία

Πραγματοποιούνται σήμερα στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Οι ελλείψεις ιατρών που υπάρχουν τόσο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου αλλά και σε πολλές κλινικές του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης είναι ο λόγος της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί που πραγματοποιούν οι νεφροπαθείς του Νοσοκομείου Πάφου.

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς είναι η μη ύπαρξη νεφρολογικού θαλάμου με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς να νοσηλεύονται σε θαλάμους του παθολογικού ή άλλου τμήματος ενώ είναι ευαίσθητοι σε λοιμώξεις, η αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης και η διάθεση ενός ακόμη νεφρολόγου.

Σήμερα η Νεφρολογική κλινική του ΓΝ Πάφου λειτουργεί με ένα μόνο νεφρολόγο που είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό ασθενών.

Στο μεταξύ με αίτημα την αναβάθμιση του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πόλης Χρυσοχούς κάτοικοι της περιοχής οργανώνουν στις 09:30 το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι διευθετήσεις που είχαν γίνει από τον Διευθυντή των Ιατρικών υπηρεσιών και από την ΓΔ του Υπουργείου Υγείας για την συμπλεγματοποίηση των δύο κρατικών νοσηλευτηρίων της Επαρχίας ούτως ώστε να παραμένουν σε λειτουργία οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως αφού παθολόγοι και καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πάφου θα είχαν ουσιαστικά την επίβλεψη και των εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως δεν έχουν στην ουσία λειτουργήσει.

Η διευθέτηση φαίνεται να προσκρούει στην έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου αφού οι ιατροί που θα αναλάμβαναν το επιπλέον φορτίο είχαν διακηρύξει ότι βρίσκονται στα όρια τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναλάβουν επιπλέον ευθύνες και καθήκοντα.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, ανέφερε πως τα προβλήματα χρονίζουν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως κατά την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί, θα εκφραστεί δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρατικό νοσηλευτήριο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως επικοινώνησε χθες το πρωί τόσο με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, όσο και με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, από τους οποίους, όπως είπε, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι έχει εξευρεθεί ιατρός καρδιολόγος, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Πόλης, ενώ έχει εξευρεθεί και ιατρός παθολόγος που έχει αποδεχτεί να τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Οδυσσέως είπε πως στις 25 Ιουλίου ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να επισκεφτεί τα κρατικά νοσηλευτήρια της Πάφου προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,να προεδρεύσει συσκέψεων με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.