Πάφος: Θεοφάνεια στο λιμανάκι – Αψήφησαν κρύο και βροχή (PHOTOS)

Πάφος: Θεοφάνεια στο λιμανάκι – Αψήφησαν κρύο και βροχή 

Αψήφισαν κρυο και βροχή στη Πάφο και παρά τις ανακοινώσεις για τέλεση του Αγιασμού εντός της Εκκλησίας, εντούτοις μετά από προτροπή του Αρχιεπισκόπου, μετέβησαν στο λιμανάκι Πάφου όπου τελέστη ο Αγιασμός των Υδάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι είχε εκδοθεί ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με την οποία λόγω των προβλεπόμενων για σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων, ακραίων καιρικών φαινομένων, η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, η οποία θα πραγματοποιείτο στο Λιμανάκι της Πάφου, θα τελείτο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων , εντούτοις – όπως ανέφερε – επειδή η κατάδυση εδώ και 40 έτη γίνεται στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, επιθυμία του ήταν να γίνει και φέτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Μητροπολίτης Πάφου,  πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές της Πάφου, σε ένα διάλειμμα των βροχών πορεύθηκαν όπως κάθε χρόνο προς το λιμανάκι και εκεί έγινε η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Η ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστηκε από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες μετά από προτροπή του ιδίου.

Πλήθος κολυμβητών,  βούτηξαν στα κρύα και φουρτουνιασμένα νερά στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού.