Πάφος: Εντατικές έρευνες για το ανθρώπινο κρανίο που εντοπίστηκε – Που εστιάζονται οι έρευνες

Για εξειδικευμένες εξετάσεις θα αποσταλεί το ανθρώπινο κρανίο που εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Πάφου, ώστε να εξακριβωθούν άλλες λεπτομέρειες και παράμετροι που αφορούν τις συνθήκες εντοπισμού του, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται σήμερα από μέλη της ΑΔΕ Πάφου σε συνεργασία με εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας.

Γύρω στις 10:00, πρόσωπο που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κολώνης και Μαραθούντας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι εντόπισε έξω από το υποστατικό του το ανθρώπινο κρανίο.

Πιθανολογείται ότι το κρανίο μεταφέρθηκε εκεί από σκυλιά, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στην γύρω περιοχή. Το κρανίο θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο ανθρωπολόγων.

Το κρανίο θα αποσταλεί για εξειδικευμένες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθούν άλλες λεπτομέρειες και παράμετροι που αφορούν τις συνθήκες εντοπισμού του.

Που εστιάζονται οι έρευνες

Οι εξετάσεις εστιάζονται στο να εντοπιστεί το υπόλοιπο μέρος του ανθρώπινου σώματος μετά τον εντοπισμό του κρανίου αλλά και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου που θα βοηθήσει στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Με τις εξειδικευμένες εξετάσεις και με τη λήψη γενετικού υλικού θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να διαφανεί αν το ανθρώπινο κρανίο που εντοπίστηκε συσχετίζεται με την απουσία οποιουδήποτε ελλείποντα προσώπου.