Πάφος: Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και σφοδρούς άνεμους

Βροχές καταιγίδες με δυνατούς άνεμους έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την επαρχία Πάφου.

Ο δρόμος Πάφου – Κόλπου των Κοραλίων στα Πότιμα έκλεισε αφού λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής η θάλασσα βγήκε έξω και έγινε παράκαμψη δύο χιλιομέτρων .

Εξάλλου κλειστό παρέμεινε τη νύχτα το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου αφού η μεγάλη θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες στην ξηρά και εξαιτίας των υψηλών κυμάτων το λιμανάκι ήταν απροσπέλαστο .

Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου επικρατούσε δυνατός αέρας και η θάλασσα ήταν κυματώδης με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών από τη Λιμενική Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού στην Πάφο, ο δρόμος Νατάς – Χολετριών έχει κλείσει για όλα τα οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή, έχει κλείσει ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε σε 11 περιπτώσεις στην Πάφο και Επαρχία για ξερίζωμα δένδρων σε δημόσιους δρόμους και κλώνων και σε μια περίπτωση για άντληση νερού σε υπόγειο που είχε πλημμυρίσει στο χωριό Πολέμι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με όλες τις αρμόδιες Αρχές, τα Δημαρχεία της Επαρχίας αλλά και τις κοινοτικές Αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών έχει «ετοιμοπόλεμα» τρία συνεργεία στην Πάφο και ένα συνεργείο στην Πόλη Χρυσοχούς για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν ανάγκη.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή του Τροόδους, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Προτρέπει επίσης τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους δρόμους προς το Τρόοδος , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων του αναμμένα και να συμμορφώνονται με τα σήματα της τροχαίας προς αποφυγή δυστυχημάτων.