Πάφος: Έκκληση για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, απήυθυνε έκκληση στην  Αστυνομία για επίσπευση, το συντομότερο δυνατό, της διαδικασίας και του ανακριτικού έργου που αφορά στην υπόθεση στο Σκαλί.

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου έχει ανταποκριθεί πλήρως σ’ αυτά που ζητά η Αστυνομία και της παραδίδει όλα τα στοιχεία.

Τόσο ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aristo Θεόδωρος Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του αλλά και ο τέως Δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου και η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών είναι ύποπτοι για παρατυπίες στο διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατηγορούμενοι.

Ο κ. Βέργας αναφέρθηκε ειδικά στην 36χρονη χαμηλόμισθη τεχνικό του Δ. Πάφου που έχει μεταφερθεί σε κλινική του ΓΝ Λεμεσού, που είναι μητέρα ενός βρέφους 13 μηνών, λέγοντας πως θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Πρόσθεσε πως όλος ο θόρυβος που γίνεται, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε από ενέργειες των ΜΜΕ, έχει δημιουργήσει ζημιά, αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της Επαρχίας Πάφου.

Στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε πληροφορίες πως έχει γίνει καταγγελία στον ίδιο από χθες για υπόθεση άλλη εταιρείας, ανταγωνιστική της εταιρείας Aristo Developers, και κάλεσε τη Δημοτική Μηχανικό του Δ. Πάφου να ελέγξει το φάκελο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Στο μεταξύ η Αστυνομία εντατικοποιεί τις έρευνές της για τη διερευνώμενη υπόθεση εξαπάτησης του δημοσίου με παρατυπίες στο διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί, με σκοπό να ολοκληρώσει τον όγκο της εργασίας της και τις καταθέσεις εντός των 8 ημερών.

Ο επιχειρηματίας Θ. Αριστοδήμου, που έχει ήδη μεταφερθεί στο American Heart στη Λευκωσία μετά από υψηλή αρτηριακή πίεση και πόνους στο στήθος, αναμένεται να υποβληθεί αύριο σε ειδικευμένες εξετάσεις.

Η Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της και τους 179 φακέλους που αφορούν και άλλα έργα που έχει κατασκευάσει η εταιρεία Aristo.

Μέχρι στιγμής η σύζυγος του επιχειρηματία και ο πρώην Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Πάφου ανακρίθηκαν από τους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου για πολλές ώρες, ενώ η Αστυνομία θα συνεχίσει το ανακριτικό της έργο με τους δύο υπόπτους αύριο.

Η 36χρονη λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών έχει ανακριθεί, ωστόσο η ανάκριση της δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όσο για τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αριστοδήμου, μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει.

Η Αστυνομία εκτιμά πως οι ύποπτοι που έχουν ανακριθεί μέχρι στιγμής συνεργάστηκαν με την Αστυνομία.