“Πάσα” του μνημονίου στην επόμενη κυβέρνηση…

Το δοκιμασμένο σενάριο Παπανδρέου-Καραμανλή επιχειρούν να παίξουν τα ΑΚΕΛικά στοιχεία και ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Κατά την περίοδο των εκλογών του 2009 στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κηπουροί του διατυμπάνιζαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Στην πραγματικότητα όμως, ερχόμενος στην διακυβέρνηση παρέλαβε άδεια ταμεία και χάος από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Καλώς ή κακώς οι αυλικοί του ΠΑΣΟΚ, όντας άσχετοι, βοήθησαν ακόμη περισσότερο τον Κώστα Καραμανλή, να βγει από τότε μέχρι και σήμερα αλώβητος, από την όλη κατάσταση. Αντίστοιχα ο Γιώργος Παπανδρέου οδηγήθηκε στην πολιτική καταστροφή, με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου στην προσπάθεια του να σώσει, όπως μπορούσε, την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο που είχε οδηγηθεί.

Στο ίδιο έργο θεατής βρίσκεται ο Κυπριακός λαός…  Οι ρόλοι και οι θεαματικές ερμηνείες παραμένουν τα ίδια. Μόνο τα ονόματα αλλάζουν. Ο υπουργός οικονομικών Βάσος Σιαρλή, άφησε να εννοηθεί, χωρίς περιστροφές μάλιστα, ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει το μνημόνιο. Καθ’ αυτό τον τρόπο στήνεται μια στιβαρή παγίδα εις βάρος της επόμενης κυβέρνησης, χωρίς καμία δυνατότητα διαφυγής από τον κίνδυνο.

Το στοίχημα για τον επόμενο Πρόεδρο είναι, να αποκαλύψει τις κάλπικες δικαιολογίες, τους αμφίβολους χειρισμούς, τις ουσιαστικές παραλείψεις και τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια από το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου να προχωρήσει σε μια καθαρή διακυβέρνηση, χωρίς να τον κυνηγά το παρελθόν.