Πάπας στο Twitter: Όλοι πρέπει να έχουν αξιοπρεπή δουλειά

«Θα ήθελα να δω όλους με μια αξιοπρεπή δουλειά! Είναι κάτι το θεμελιώδες, ακριβώς, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», έγραψε ο πάπας Φραγκίσκος στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την Τρίτη.

Σύμφωνα με σχολιαστές, είναι πιθανό στην αυριανή καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης να υπάρξει νέα εκτενής αναφορά του Αργεντινού ποντίφικα στην αξία της εργασίας για την ζωή και την ισορροπία του κάθε ανθρώπου.

«Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Φραγκίσκος χρησιμοποιεί το επίθετο αξιοπρεπής για να χαρακτηρίσει την εργασία, σε μια κοινωνική και οικονομική κατάσταση κατά την οποία τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αμφισβητούνται όλο και συχνότερα», σχολίασε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Στους 15 μήνες της μέχρι τώρα θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος, ή κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο, συνάντησε δεκάδες αντιπροσωπείες απολυμένων εργαζομένων, εκφράζοντας τους την αλληλεγγύη του και επαναλαμβάνοντας ότι το κέρδος δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ πιο σημαντικό από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και αξίες.