Πάνω απο 17.000 κόστισε το ταξίδι Καμμένου στην Αυστραλία το 2009

Τις 17.227,73 ευρώ άγγιξε το κόστος του ταξιδιού που πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με τη σύζυγό του στην Αυστραλία το έτος 2009 και το οποίο βάρυνε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας του ίδιου έτους.

Τα στοιχεία για το εν λόγω ταξίδι ζήτησε απο τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μετά απο καταγγελίες που δέχτηκε απο “μέλη της ελληνικής ομογένειας ότι, στο επίσημο ταξίδι του στην Μελβούρνη, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Καμμένος είχε προχωρήσει σε προκλητικές σπατάλες, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων”.

Το έγγραφο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Από τα τηρούμενα στο Τμήμα Οικονομικών Θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στοιχεία, προκύπτει ότι τα έξοδα μετακίνησης του τέως υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Καμμένου Παναγιώτη και της συζύγου του, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από τις 18 έως 27 Μαρτίου 2009, ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 17.227,73 ευρώ το οποίο βάρυνε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του τέως ΥΕΝΑΝΠ οικονομικού έτους 2009, όπου υπήρχε η ανάλογη εγγεγραμμένη πίστωση”.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναικού Πρακτορείου στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι στην εν λόγω αποστολή συμμετείχαν και ο υπασπιστής του υφυπουργού και ένα άτομο της προσωπικής του ασφάλειας, με συνολικό ποσό δαπάνης και για τους δύο μετακινούμενους 9.067,53 ευρώ, το οποίο βάρυνε επίσης τις πιστώσεις τους προυπολογισμού του Υπουργείου.