“Πάγωσαν” οι κρατήσεις τουριστών μετά τις 15 Μαρτίου

Από τις 15 Μαρτίου οπόταν λήφθηκε η πρώτη απόφαση του Eurogroup έως και σήμερα υπήρξε πάγωμα στις κρατήσεις τουριστών της τάξης του 20%, ωστόσο επιδεικνύεται αυξητική τάση η οποία αναμένεται να κρατήσει έως το τέλος Μαΐου  Από τον Ιούνιο εισερχόμαστε στην περίοδο των λεγόμενων κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και οι τουριστικοί πράκτορες αλλά και οι ξενοδόχοι θα πρέπει να παραχωρήσουν πολύ ελκυστικά πακέτα για να προσελκύσουν τουρίστες που είναι σε κάποιες περιπτώσεις μειωμένα έως και 10% .
Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σε διάσκεψη Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) με αφορμή τη διοργάνωση της 16ης έκθεσης «Ταξίδι 2013» που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή.

Όπως δήλωσε στη διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βίκτωρ Μαντοβάνη πριν τις 15 Μαρτίου η ροή των κρατήσεων εισερχόμενου τουρισμού για την καλοκαιρινή περίοδο σημείωσε μια γενική αύξηση της τάξης του 10% , όμως από τις 15 Μαρτίου έως και σήμερα με επέκταση και μέχρι το τέλος Μαϊου, παρατηρείται πάγωμα. Σταδιακά όμως παρατηρείται μια αυξητική τάση, η οποία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει έως και το τέλος μήνα. Όπως δήλωσε ο κ. Μαντοβάνη, υπάρχει ελπίδα ότι από τον Ιούνιο και μετά, θα υπάρξει επάνοδος στην ροή κρατήσεων των προηγούμενων χρόνων.