Ο Sir Alex Ferguson αποχαιρέτησε το “Old Trafford”

Ιστορικές στιγμές διαδραματίστηκαν σήμερα στο Manchester καθώς ο Sir Alex Ferguson πάτησε για τελευταία φορά το χορτάρι του “Old Trafford” ως προπονητής της Manchester United, για τον αγώνα με τη Swansea.

Περίπου 70.000 φίλοι των πρωταθλητών Αγγλίας αποχαιρέτησαν τον προπονητή-θρύλο που ανέλαβε την ηγεσία των “κόκκινων διαβόλων” το Νοέμβριο του 1986 και φεύγει έχοντας εμπλουτίσει την τροπαιοθήκη του συλλόγου με 38 κύπελλα!

Εμφανώς συγκινημένος, ο 71χρονος Σκοτσέζος δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να ανταποδίδει το παρατεταμένο χειροκρότημα που δονούσε το “Θέατρο των Ονείρων” για πολύ ώρα, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ferguson  θα καθήσει για τελευταία φορά στον πάγκο της United την επόμενη Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική της Premiere League, στο εκτός έδρας ματς με τη West Brom και θα συμπληρώσει  1.500 παιχνίδια ως τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας.

alex ferg.

Ο σημερινός αγώνας δεν είχε βαθμολογική σημασία και ολοκληρώθηκε 2-1 με τον Ρίο Φέρντιναντ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 87΄. Το σκορ είχε ανοίξει ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες για τους γηπεδούχους και ισοφάρισε ο παίκτης-αποκάλυψη της Premiere League, ο Ισπανός Μίτσου.