Ο Sebastian Vettel νικητής του Grand Prix Κορέας

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε στη Νότια Κορέα την όγδοοη εφετινή νίκη του και τέταρτη στη σειρά, με την οποία πλησίασε ακόμη πιο κοντά στον τέταρτο διαδοχικό του τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Ρεντ Μπουλ, που εκκίνησε από την «pole position», τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι της Νότιας Κορέας, στο Γιονγκάμ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό, Κίμι Ραϊκόνεν (Λότους), και στην τρίτη τον Γάλλο, Ρομέν Γκροσάν (Λότους).

Ο Γερμανός πιλότος πήρε μια άνετη νίκη, παρά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας δύο φορές στην πίστα. Το ρόλο του πρωταγωνιστή της εκκίνησης ανέλαβε ο Φελίπε Μάσα, αφού ο Βραζιλιάνος έχασε τον έλεγχο της Φεράρι, παρεμποδίζοντας τον ομόσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος γλύτωσε τα χειρότερα, συνεχίζοντας κανονικά τον αγώνα του.

Στο μεταξύ ο Κίμι Ραϊκόνεν κέρδισε εφτά θέσεις, αφού εκκίνησε ένατος και είδε την καρό σημαία δεύτερος, προσπερνώντας εντυπωσιακά τον ομόσταβλό του, Ρομέν Γκροσάν, δευτερόλεπτα πριν τη δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Καλός ήταν ο ρυθμός του Γκροσάν, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Κορέας. Στην εκκίνηση προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον και άντεξε στην πίεση του στους πρώτους γύρους.