Ο Michael Schumacher έχει κάνει τα σχέδια του για το 2013

Ο Michael Schumacher, ο οποίος έχει πει αντίο στον αθλητισμό, λέει ότι σχεδιάζει να είναι οδηγός δοκιμών καρτ το 2013.

Ο Schumacher πήρε την πρώτη συνταξιοδότησή του το 2006 και επέστρεψε στη Formula 1 το 2010 ως οδηγός της Mercedes. Παρά το γεγονός ότι, είχε  ξεπεραστεί από το συμπαίκτη του, Nico Rosberg τις  τελευταίες δύο σεζόν, έχει αγωνιστεί συγκριτικά καλά σε αυτή τη σεζόν και έχει εξασφαλίσει τη 13η θέση  στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Επιπλέον, στάθηκε μπροστά από τον Paul di Resta της Force India και πίσω από τον Kamui Kobayashi της Sauber. Από την άλλη πλευρά, ο συμπατριώτης του, Rosberg ήρθε ένατος στην κατάταξη.

Ο κάτοχος ρεκόρ πρωταθλητής  έκανε την ανακοίνωση για την αποχώρησή του και  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ομάδα και τους οπαδούς του και για όλη την αγάπη και την υποστήριξή τους.

Επιπλέον, η κύρια ομάδα των Silver Arrows, Ross Brawn απέτισε φόρο τιμής στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και είπε ότι είναι σίγουρα ο καλύτερος οδηγός του περασμένου αιώνα. Είπε, επίσης, ότι ο βετεράνος Γερμανός οδηγός θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα αν δεν είχε αντιμετωπίσει τα τεχνικά και ελαστικών θέματα διαχείρισης τα οποία εμπόδισε το ρυθμό του σε αρκετές κούρσες.

Αν και ο Schumacher δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει οποιαδήποτε νίκη αγώνα μετά την επιστροφή του, ωστόσο, ο ίδιος εξασφάλισε μια εντυπωσιακή τρίτη θέση στο βάθρο σε αυτή τη σεζόν στο Ευρωπαϊκό Grand Prix μετά από ένα ξεκίνημα από την 12η θέση στο grid. Άλλωστε, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν και στόχος του ήταν να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, αλλά ο ίδιος δεν αισθάνεται αναστατωμένος πάνω από κακή απόδοσή του στη διάρκεια των τριών τελευταίων σεζόν, καθώς έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του μέχρι στιγμής τα οποία θα αγαπά πάντα στη ζωή του .

Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι οδηγός δοκιμών της Mercedes για το επόμενο έτος και είπε,: ” έχω υπογράψει συμβόλαιο και θα είναι ενεργός ως οδηγός δοκιμών “. Ωστόσο, είπε ότι θα δοκιμάζει karts  το επόμενο έτος.

“Μου αρέσουν τα  karts. Είναι πάντα ένα μεγάλο πράγμα για μένα ” είπε.