Ο CIPA σε διεθνή συνέδρια στις Βρυξέλλες, Σαγκάη και Ντουμπάι

Εκπρόσωποι του CIPA παρουσίασαν τομείς στους οποίους η Κύπρος διαθέτει προοπτικές ανάπτυξης και πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις

Σε τρία διεθνή συνέδρια, στις Βρυξέλλες, τη Σαγκάη και το Ντουμπάι, συμμετείχε πρόσφατα ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αποκατάσταση της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και προβολής της ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Οι εκπρόσωποι του CIPA παρουσίασαν εκτενώς τους διάφορους τομείς στους οποίους η Κύπρος διαθέτει προοπτικές ανάπτυξης, όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, ο τουρισμός, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η οπτικοακουστική βιομηχανία, η έρευνα και η καινοτομία και οι επαγγελματικές υπηρεσίες.

Στο διεθνές συνέδριο EFAMA (European Fund and Asset Management Association) Investment Management Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου 2013, τον CIPA εκπροσώπησε ο Ανώτερος Λειτουργός του Οργανισμού, κ. Μάριος Ταννούσης. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ξένους επενδυτές, επενδυτικά ταμεία, τράπεζες επενδύσεων και διαχειριστές κεφαλαίων.

Το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του CIPA, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, κ. Χάρη Παπαχαραλάμπους, συμμετείχε στο συνέδριο World FDI Forum, που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας. Η διοργάνωση, η οποία αποτελεί πλατφόρμα προώθησης επενδύσεων και επενδυτικών προορισμών, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών επενδυτών και σημαντικών οικονομικών παραγόντων και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι του CIPA πραγματοποίησαν σειρά επαφών με πολυεθνικές εταιρείες, μεγάλες κινεζικές εταιρείες που επεκτείνονται και επενδύουν στην Ευρώπη, καθώς επίσης και με αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετείχαν.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του CIPA, αποτελούμενη από τους Άγγελο Γεωργιάδη (μέλος του ΔΣ του Οργανισμού) και Μάριο Ταννούση, συμμετείχε στο ΜΕΝΑ Investment Management Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε, το τριήμερο 17-19 Νοεμβρίου, στο Ντουμπάι. Ο κ. Γρηγοριάδης προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Επιπρόσθετα, ο CIPA, πραγματοποίησε στοχευμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με σημαντικό αριθμό διαχειριστών κεφαλαίων και επενδυτικών ταμείων (UCITS, Alternative Investment Funds). Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ. Ανδρέας Ανδρέου.