Ο 90χρονος κυβερνήτης του θρυλικού «Σταρ Τρεκ» επιστρέφει στο Διάστημά με… ”τον Μπέζος”

Ο κυβερνήτης του θρυλικού «Σταρ Τρεκ» , ο 90χρονος σήμερα ηθοποιός Ουίλιαμ Σάτνερ συμμετέχει στην δεύτερη αποστολή στο διάστημα της αεροναυπηγικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος «Blue Origin» και, όπως μεταδίδει το CNN, σε λίγη ώρα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα.

Το διαστημικό όχημα της «Blue Origin» «New Shepard» είναι έτοιμο να εκτοξευτεί στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, μεταφέροντας το τετραμελές πλήρωμα στο διάστημα, για μία πτήση 11 λεπτών. Η συνολική εμπειρία δεν θα ξεπεράσει συνολικά τα 15 λεπτά. Η πτήση θα είναι η δεύτερη επανδρωμένη πτήση της «Blue Origin». Η πρώτη πτήση μετέφερε τέσσερις επιβάτες , ανάμεσά τους και τον ιδρυτή της «Blue Origin», Τζεφ Μπέζος.

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο Διάστημα, αν η σημερινή εκτόξευση από το Τέξας είναι επιτυχής.«Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ σε δελτίο τύπου της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, «Blue Origin».