Ο 24χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς στα ημιτελικά του Australian Open –  Πόσα χρήματα θα πάρει…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στην καριέρα του, είναι στα ημιτελικά του Australian Open.

Κέρδισε τον Γίρι Λεχέτσκα με 3-0 σετ (6-3, 7-6 (2), 6-4 σε 2 ώρες και 17 λεπτά) και στον ημιτελικό της Πέμπτης θα βρει απέναντί του τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Παρά τα αρκετά αβίαστα λάθη και τις κακές επιστροφές του σε μεγάλο μέρος του ματς, ο Στέφανος με την εμπειρία του απέναντι στον πρωτάρη, σε παιχνίδι τέτοιας βαρύτητας, Λεχέτσκα, κυριάρχησε απόλυτα.

Ακόμη και στο εύθραυστο δεύτερο σετ, δεν άφησε κανένα περιθώριο στο tie break στον Τσέχο, κάνοντας το 2-0 και ουσιαστικά «κλειδώνοντας» εκεί την πρόκριση, αφού φάνταζε αδιανόητο για τον Λεχέτσκα να κάνει την ανατροπή.

Πλέον ο Στέφανος καλείται να σπάει την κατάρα των ημιτελικών, αφού και στους τρεις που έχει παίξει στα court της Μελβούρνης, έχει φύγει ηττημένος (2019 Ναδάλ, 2021-22 Μεντβέντεφ).

Ο 24χρονος πέτυχε την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν για τρίτη διαδοχική σεζόν και αυτό σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει 574.639 ευρώ εκτός και εάν καταφέρει να προκριθεί στον τελικό.

Ο νικητής του πρώτου Grand Slam της χρονιάς επιβραβεύεται περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο φιναλίστ θα εισπράξει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.