Ο όμιλος Ορφανίδης θα παρασύρει κι’ άλλους στον γκρεμό

Η κατάρρευση της υπεραγοράς Ορφανίδη στην Κύπρο, καταδεικνύει, πέρα πάσης αμφιβολίας, το ντόμινο της καταστροφής που προκάλεσαν οι διοικήσεις των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, με τα εκατομμύρια των δανείων – 165 στη συγκεκριμένη υπόθεση – που χορηγούσαν σε μεγάλους επιχειρηματικούς Ομίλους, χωρίς πρόβλεψη για μακροχρόνια διασφάλιση, όπως τραγικά αποδεικνύεται…

Οι κρίκοι της αλυσίδας σπάνε ένας-ένας. Η κατάρρευση του Ομίλου, θα συμπαρασύρει στο γκρεμό και τους προμηθευτές, στους οποίους η εταιρεία Ορφανίδης χρωστάει 85 εκατομμύρια ευρώ,  αλλά και τα συνήθη θύματα… τους εργαζόμενους των 21 καταστημάτων Ορφανίδης παγκυπρίως.

Τα σαθρά θεμέλια πίσω από την μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο, δεν κρύβονταν άλλο…Το κανόνι αναμένεται να βαρέσει για  άλλους επιχειρηματικούς ομίλους που έκαναν «deal» και διεύρυναν τις δραστηριότητές τους με λεφτά των τραπεζών. Όπως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και χρωστούν εκατομμύρια στις τράπεζες… Αν οι τράπεζες τους «τραβήξουν το χαλί»  θα πέσουν σαν χάρτινοι πύργοι και θα συμπαρασύρουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει αδρανής; Ο αγώνας που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δεν πρέπει να μένει στα χαρτιά. Πρέπει αν αποδείξει η κυβέρνηση ότι τον κάνει πράξη.