Ο Χ. Πατσαλίδης υποψήφιος για την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

Ο Χρήστος Πατσαλίδης  δήλωσε ότι εκτελεί το χρέος του έναντι του ΔΗΚΟ ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την Αντιπροεδρία του κόμματος στις εκλογές της 9ης Φεβρουαρίου εκφράζοντας τη θέλησή του να παραμείνει την πρώτη γραμμή της μάχης για το μέλλον του κόμματος μέσα στο οποίο μεγάλωσε και έμαθε να αγωνίζεται για την ενότητά του και το καλό του τόπου.

«Είναι μια επιλογή που θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μελών του ΔΗΚΟ για ένα ενωμένο, σύγχρονο και ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα».

Στην ανακοίνωση εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του ο κ. Πατσαλίδης αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ έχει εισέλθει στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του και οι πληγές, που προκάλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν οι προσωπικοί ανταγωνισμοί, πρέπει να κλείσουν. «Ο διχασμός, που προέκυψε ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της 1ης Δεκεμβρίου, πρέπει να ξεπερασθεί άμεσα».

Η εκλογή της νέας ηγεσίας, πρόσθεσε, πρέπει να αποτελέσει για όλους την απαρχή μίας νέας εποχής δημιουργικής συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας για πολιτική ενότητα σε ιδεολογική βάση και με στόχο την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και την αποτροπή των κινδύνων που απειλούν το εθνικό μας θέμα.

Οι διαδικασίες για την εκλογή στις 9 Φεβρουαρίου, συνέχισε πρέπει να αντιμετωπισθούν ως η μεγάλη ευκαιρία του ΔΗΚΟ για να επανασυσπειρώσει τις δυνάμεις του, να επιβεβαιώσει τη συνοχή του, να αυξήσει την αντιπροσωπευτικότητά του αποκτώντας την αιρετή, σύγχρονη, ισορροπημένη και συλλογική ηγεσία που θα του επιτρέψει να ανοιχτεί στην κοινωνία, να απαντήσει στα προβλήματά της και να εκφράσει τις προσδοκίες της για πλήρη ανανέωση του πολιτικού συστήματος η αλλαγή του οποίου συνιστά σήμερα βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσης, ανάκαμψης της οικονομίας και εξυγίανσης των δημοκρατικών μας θεσμών.

«Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί». Από την αξιοποίησή της θα κριθεί όχι μόνον η διεύρυνση της επιρροής του ΔΗΚΟ, αλλά και η ικανότητά του να ηγηθεί της αναγκαίας για τον τόπο και τη σωτηρία του κοινής προσπάθειας για την ανάδειξη του Κέντρου σε πρωταγωνίστρια δύναμη πολιτικού εκσυγχρονισμού και εθνικής δικαίωσης, σημείωσε δηλώνοντας παρών σε αυτή την προσπάθεια.