Ο «χυδαίος», η «ανατροφή», η «συγκάληψη» και άλλα «μαργαριτάρια» στην Βουλή

Σε σκληρή βεντέτα χωρίς …έλεος εξελίσσεται η κόντρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που συμμετέχει στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του προέδρου της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Αυτή τη φορά η αφορμή για την σφοδρή αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ του κ. Μαρκογιαννάκη και της κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν η απόφαση του πρώτου να διακόψει τις ερωτήσεις της βουλευτού προς τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, που εκείνη την ώρα κατέθετε για την υπόθεση της λίστας.

Απολαυστικοί είναι οι διάλογοι, που σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν χώρα μεταξύ της βουλευτού και του κ. Μαρκογιαννάκη:

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κύριε πρόεδρε δεν θα κάνω εξέταση με αυτόν τον τρόπο, θα σας καταγγείλω δημόσια και από κει και πέρα αναλάβετε τις ευθύνες σας».

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Ηρεμήστε…»

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι πολύ ήρεμη. Είστε υπαίτιος και υπόλογος και θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει. Εφαρμόζετε πράγματα μονομερώς. Είχατε πει ότι ο κ. Καπελέρης θα κάτσει μια εβδομάδα να τον εξετάζουμε…»

-Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Κάνετε επί 20 λεπτά ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ρωτάτε που είναι το γραφείο, η τουαλέτα, το κομπιούτερ, αν έχει email, αν έχει κινητό και λάπτοπ και τίποτα για την υπόθεση».

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα σας καταγγείλω δημόσια. Είστε υπαίτιος υπόθαλψης και συγκάλυψης. Έχετε αποκαλυφθεί, είστε εκτεθειμένοι στο Πανελλήνιο…»

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Να καταγραφεί στα πρακτικά ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στη διάθεση της 25 λεπτά και δεν ρώτησε τίποτα ουσιαστικό».

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ούτε καν η προσφώνηση κύριε πρόεδρε δεν σας αρμόζει…»

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Έξεστιν…»

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη λέξη έξεστιν να την πείτε εσείς που έχετε συνηθίσει να αναφέρεστε έτσι. Είστε χυδαίος…»

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται. …»

Πραγματικά μεγάλες στιγμές για τον κοινοβουλευτισμό….