Ο χρυσός έπιασε ανοδική τροχιά

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο χρυσός, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί τριών συνεδριάσεων, μετά τις νέες διαβεβαιώσεις της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι προσεκτική στην πορεία σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, μετριάζοντας τις προσδοκίες ότι η Fed ενδεχομένως να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων από τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 15,50 δολ. ή 1,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.237,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η επιφυλακτική στάση της Yellen έπληξε το δολάριο, αναζωπυρώνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο. Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού δολαρίου έναντι έξι βασικών ανταγωνιστών, υποχώρησε 0,8% στο 95,19 την Τρίτη.

Μικρότερα κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να κερδίζει 4 cents ή 0,3% κλείνοντας στα 15,23 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε 3 cents ή 1,4% κλείνοντας στα 2,21 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άλμα 20,80 δολ. ή 2,2% στα 967 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε 6,20 δολ. ή 1,1% κλείνοντας στα 573,20 δολ. ανά ουγγιά.