Ο Χριστόφιας .. ξανακτυπά

Ο τέως Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφια, απαντά σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος σε σχέση με τη δική μου δήλωση για τη νίκη του Μουσταφά Ακκιντζί, μου προκαλεί έκπληξη. Να πω ότι περί άλλων τυρβάζουν;

Όταν μιλώ για εξωγενείς παράγοντες εννοώ πρώτα και κύρια την κατοχική Τουρκία. Για εμάς όμως υπάρχει και ο ιμπεριαλισμός, ο αγγλοαμερικανικός, ο οποίος είναι εξίσου υπεύθυνος με την Τουρκία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

Μήπως οι σοβινιστές που ματοκύλισαν μαζί με τη Χούντα τους Ελληνοκύπριους στο πραξικόπημα, αλλά και οι σοβινιστές Τουρκοκύπριοι της ΤΜΤ που δολοφόνησαν ότι καλύτερο γέννησε η τουρκοκυπριακή κοινότητα, δηλαδή τους αγωνιστές για την ειρηνική συμβίωση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, δεν υπάρχουν πια και δεν βυσσοδομούν; Έχουν γίνει όλοι πατριώτες, κατά την ηγεσία του ΔΗΚΟ;

Εάν δεν αφυπνιστούμε επιτέλους και αν δεν εργαστούμε μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων για να αντιμετωπίσουμε αυτούς όλους τους παράγοντες, εξωτερικούς και εσωτερικούς, θα οδηγηθούμε στην εδραίωση της διχοτόμησης. Εκτός κι αν ορισμένοι ερωτοτροπούν με την εδραίωση της διχοτόμησης.

Τα περί εκλογών εντός και εκτός εισαγωγικών τα θεωρώ ανάξια σχολιασμού. Μήπως η ηγεσία του ΔΗΚΟ συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που λυπούνται για την εκλογή του Ακκιντζί; Εμείς χαιρόμαστε και του ευχόμαστε να πετύχει στο έργο του, που όπως διακήρυξε θα είναι αποκλειστικά η λύση του Κυπριακού υπέρ όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Η ζωή θα κρίνει και τον κύριο Ακκιντζί, όπως κρίνει όλους μας.