Ο Χριστόφιας θα αποχαιρετήσει και τον Gordon Βrown;

Άρχισε τα …αποχαιρετιστήρια ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και λίγο πριν εγκαταλείψει το Προεδρικό Μέγαρο πήρε …σβάρνα τα πρωθυπουργικά γραφεία. Πρώτος «σταθμός» του ήταν η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο Δ. Χριστόφιας επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη.

Ακολούθησαν επαφές του με όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου, πλην των εκπροσώπων της «Χρυσής Αυγής» και δεν αποκλείεται και συνέχεια. Μεγάλο ενδιαφέρον πάντως θα είχε να δούμε αν ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κύπρου θα ανοίξει …τα φτερά του και προς Ευρώπη και συγκεκριμένα προς Μεγάλη Βρετανία, όπως είχε κάνει με ιδιαίτερη άνεση όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου, πριν από περίπου μια πενταετία και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008.

Τότε, άμα τη εκλογή του, πήρε το αεροπλάνο της γραμμής και όχι VIP ιδιωτικό τζετ όπως συνηθίζει εδώ και τέσσερα χρόνια, και …πετάχτηκε μέχρι το Λονδίνο για να συναντήσει τον, τότε, πρωθυπουργό της Βρετανίας Gordon Brown. Η συνάντηση των δυο ομολόγων έγινε μάλιστα, στo αριθμό 10 της Downing Street, στην κατοικία, δηλαδή, του εκάστοτε Βρετανού πρωθυπουργού! Ο κ. Χριστόφιας είχε σπεύσει τότε να δώσει πρώτα τα …διαπιστευτήριά του στον Βρετανό πρωθυπουργό και όχι στην ελληνική κοινότητα που είναι ισχυρή εκεί.

Εύλογα, λοιπόν, η Laimitomos.com και οι αναγνώστες της, αναρωτιούνται αν ο Δ. Χριστόφιας θα ταξιδέψει τώρα μέχρι το βροχερό Λονδίνο για να αποχαιρετίσει τον άλλοτε Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα ιδιωτεύει εδώ και λίγα χρόνια. Πάντως, αν θέλει προλαβαίνει να πάρει το VIP  αεροσκάφος και να πεταχτεί στη Βρετανική Μητρόπολη. Του μένουν τρία 24ωρα γεμάτα μέχρι τις εκλογές….