Ο Χειμωνιάτικος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες

Η ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια που επηρεάζουν την περιοχή σκηνοθετούν τον άστατο καιρό που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη Πέμπτη.

Σήμερα το  απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, γενικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια παροδικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 4 Μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη.

Την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται δυνατό να δώσουν τοπική βροχή ή και μεμονωμένη καταιγίδα κατά τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.