Ο Χαρδούβελης παρομοίασε τους πολιτικούς με traders της “Wall Street”!

Καταπέλτης για το πολιτικό προσωπικό της χώρας ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης στη χθεσινή ομιλία του στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, από την οποία όμως απουσίαζε επιδεικτικά η κριτική για τα εγκληματικά λάθη των δανειστών. Παράλληλα, με την… εμπειρία του μοναδικού υπουργού Οικονομικών των τελευταίων ετών ο οποίος δεν κατάφερε να κλείσει ούτε μια μνημονιακή αξιολόγηση, υπογράμμισε πως η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει οπωσδήποτε ως τον Μάιο.

Ο κ. Χαρδούβελης κατηγόρησε τους πολιτικούς μας ότι «σκέφτονται με ορίζοντα εβδομάδας» και «είναι χειρότεροι από τους traders της Wall Street», δηλαδή τους χρηματιστές της Νέας Υόρκης. Ειδικά για τη σημερινή κυβέρνηση σχολίασε καυστικά: «Εχετε ακούσει από τη σημερινή κυβέρνηση, τη φράση “μοντέλο ανάπτυξης;”».

  Ως συνήθως, ο πρώην υπουργός φρόντισε να ωραιοποιήσει το σύντομο διάστημα της θητείας του στην οδό Νίκης, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το τέλος του 2014 η οικονομία ανέκαμπτε σταδιακά, οι καταθέσεις επέστρεφαν στις τράπεζες και ο ακριβός δανεισμός είχε μηδενιστεί, όμως όλα ανατράπηκαν το 2015 από την αλλαγή στάσης της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα. Συμπλήρωσε δε πως, αν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση του 2015-2016, η ελληνική οικονομία θα είχε ανακτήσει το 72% της δυναμικής που είχε χάσει από την αρχή της κρίσης, το 2007.

Ο κ. Χαρδούβελης επικεντρώθηκε ακόμα στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, το οποίο απεικονίζεται στις εξαγωγές, καθώς και στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Εάν δεν προχωρήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, οι τράπεζες δεν θα καταφέρουν να εξέλθουν από την κρίση», σημείωσε.