Ο Χάσικος καλεί το δς του ΣΑΠΑ να θέσει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος εκφράζει τη λύπη του και τον προβληματισμό του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου οσε σχέση με τις διερευνώμενες ποινικές υποθέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου.

Μετά και την πρόσφατη εξέλιξη σε σχέση με την έκδοση Διατάγματος Δικαστηρίου για την παραλαβή εγγράφων από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου ως ο αρμόδιος για τον περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμο Υπουργός, οφείλει, σημείωσε σε επιστολή του να ενεργήσει με τρόπο που να διαφυλάττεται , στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το δημόσιο συμφέρον, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει στην προκειμένη περίπτωση.

Μέσω της επιστολής του ο κ. Χάσικος αναφέρει πως “όλοι έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση των ποινικών ερευνών”, και εκ των πραγμάτων συνέχισε, αντικείμενο των εν λόγω ερευνών, είναι ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου και ενδεχομένως και άλλοι υπάλληλοι του ΣΑΠΑ.

Με βάση τα πιο πάνω και χωρίς να θέλει να προκαταλάβει σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα των ερευνών ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΣΑΠΑ , να προβούν άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες από τον προαναφερθέντα Νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς ενέργειες, έτσι ώστε ο Γενικός Διευθυντής, πιθανόν και άλλοι υπάλληλοι του Συμβουλίου που είναι υπό διερεύνηση, να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η σοβαρότητα των υπό διερεύνηση υποθέσεων, καταλήγει μέσω της επιστολής του ο κ. Χάσικος, επιβάλλει στον πρόεδρο και στα μέλη του ΣΑΠΑ να ενεργήσουν τάχιστα με αυτό τον τρόπο.

Η σχετική επιστολή έχει κοινοποιηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στον Αρχηγό της Αστυνομίας , στον Έπαρχο Πάφου και στον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ.

Το θέμα της διαθεσιμότητας του Γενικού Διευθυντή ή πιθανόν και άλλων υπαλλήλων του ΣΑΠΑ αναμένεται να εξεταστεί σε συνεδρία του ΔΣ του ΣΑΠΑ απόψε ή αύριο το πρωί.

Την προεδρία του ΣΑΠΑ εξετάζεται κατά πόσο θα την αναλάβει ο δημαρχεύων στο Δήμο Πάφου Μάκης Ρουσής ή ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης.