Ο Χάσικος ηθικός αυτουργός κρουσμάτων αστυνομική βίας δήλωσε η ΕΡΑΣ

Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ), θεωρεί τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ηθικό αυτουργό των κρουσμάτων αστυνομικής βίας….

Η ανακοίνωση της ΕΡΑΣ αναφέρεται σε «ρατσιστικό παραλήρημα του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου» κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου.

«Πρόκειται για αντιπροσωπευτική περίπτωση ηθικής αυτουργίας» αναφέρει η ΕΡΑΣ, υποστηρίζοντας ότι ο Υπουργός Εσωτερικών «φόρτωσε την οικονομική κρίση και την ανεργία στους ‘παράνομους μετανάστες’ και ζήτησε την άμεση απέλαση τους».

Ο Υπουργός «δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει καμιά αναφορά για τις υποχρεώσεις του κράτους έναντι των μεταναστών όπως απορρέουν από τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να διέπουν τη μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου» προσθέτει.

Η ΕΡΑΣ αναφέρει ότι αναμένει εξηγήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών και καταγγέλλει το σύνολο σχεδόν των μέσων μαζικής ενημέρωσης που «απέφυγαν επιμελώς να δώσουν έστω και ως απλή είδηση τον ξυλοδαρμό του μετανάστη από τον αστυνομικό».