Ο Χάσικος απαντά στον Περδίκη για τη “τρικλοποδιά” στον Γ. Ελεγκτή

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στον κ. Γιώργο Περδίκη  για ‘τρικλοποδιά’ στο έργο του Γενικού Ελεγκτή

Σε απάντηση πρόσφατων ισχυρισμών του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη, για ‘τρικλοποδιά’, εκ μέρους του ΥΠΕΣ, στο έργο του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με τη διερεύνηση των σκανδάλων στα απόβλητα, που έγιναν επ’ αφορμή την απόσπαση και/ή τερματισμό της απόσπασης λειτουργού του Τμήματος Αναδασμού στην Ελεγκτική Υπηρεσία, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Τα όσα έχει ισχυριστεί ο κ. Περδίκης για ‘τρικλοποδιά’ και ο τρόπος που παρουσίασε το θέμα, παραπέμπουν σε σκοπιμότητα και εσκεμμένη ενέργεια εκ μέρους του ΥΠΕΣ. Οι ισχυρισμοί του κ. Περδίκη ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Επιεικώς ομιλούντες, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι απόψεις και ισχυρισμοί του κ. Περδίκη οφείλονται στη βιασύνη του να προβαίνει σε δηλώσεις και σε ‘αποκαλύψεις’, ένεκα προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, χωρίς απαραίτητα να έχει στην κατοχή του ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων τα οποία ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και τα αληθή γεγονότα έχουν ως εξής: Το ΥΠΕΣ ζήτησε με επιστολή του προς τον Διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ημερ. 7/3/2016, τον τερματισμό της απόσπασης του εν λόγω λειτουργού, ο οποίος ήταν μερικώς αποσπασμένος στην Ελεγκτική Υπηρεσία από την Υπηρεσία Αναδασμού, έτσι ώστε να επανέλθει, μαζί με άλλους έξι λειτουργούς στο ΥΠΕΣ, με στόχο την ενίσχυση της εν λόγω Υπηρεσίας για σκοπούς ολοκλήρωσης των υφιστάμενων και εκκρεμούντων σχεδίων αναδασμού. Για τα συγκεκριμένα σχέδια, υπάρχουν αμετάκλητες νομικές δεσμεύσεις και οικονομικές υποχρεώσεις για τους πολίτες και το κράτος.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι, ο Γενικός Ελεγκτής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ημερ. 17/3/2016, παρέθεσε σειρά από λόγους που δικαιολογούσαν την παραμονή του εν λόγω λειτουργού στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Το ΥΠΕΣ, αμέσως την επόμενη μέρα, θέλοντας ακριβώς να διευκολύνει το έργο του Γενικού Ελεγκτή, συναίνεσε στη συνέχιση της απόσπασης του υπαλλήλου στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Συνεπώς, ούτε σκοπιμότητα υπάρχει εκ μέρους του ΥΠΕΣ ούτε ‘τρικλοποδιά’ στο έργο του Γενικού Ελεγκτή».