Ο Χάρης Γεωργιάδης παρουσίασε της Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής

Γεωργιάδης: Οι Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής προσφέρουν έπαλξη για πολιτική δράση που συμβαδίζει με την εποχή μας σε όλο το φάσμα θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία, μακριά από δογματισμούς και στεγανά, αλλά με διάλογο, τεκμηρίωση και ορθολογισμό

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρουσίασε σήμερα τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής. Η παρουσίαση έγινε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της παράταξης κ. Χάρη Γεωργιάδη ενώ εισαγωγικό σχόλιο έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε σχετικά ότι «ανοίγουμε τις πόρτες του Δημοκρατικού Συναγερμού στους ανθρώπους που έχουν άποψη για την πολιτική και όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. Αξιοποιούμε την τεχνολογία απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες που θέλουν να ενισχύσουν και να συμβάλλουν στον γόνιμο πολιτικό διάλογο και στην κατάθεση προτάσεων ώστε αυτές να γίνουν πολιτική πράξη, με σκοπό το όφελος για το σύνολο της κοινωνίας».

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής θα καλύψουν όλο το φάσμα θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία. Θα προσφέρουν έπαλξη για πολιτική δράση που συμβαδίζει με την εποχή μας. Μέσα από τη ειδική ιστοσελίδα που έχουμε δημιουργήσει, περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά από ανθρώπους με μόρφωση, με κατάρτιση, με ιδέες και με διάθεση για συμμετοχή στην προσπάθεια για μια καλύτερη Κύπρο.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χάρη Γεωργιάδη για τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής είναι η εξής:

Φίλες και φίλοι,

Η πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Η παράταξη μας είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εδραίωση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Οδήγησε την Κύπρο στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Διέσωσε την οικονομία μας από το χείλος της καταστροφής. Και εργάζεται σήμερα με συνέπεια, κάτω από την ηγεσία του Αβέρωφ Νεοφύτου, για την εθνική ασφάλεια, τη σταθερότητα, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή. Στηρίζοντας αποφασιστικά τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του. Η παράταξη μας ήταν και παραμένει ανοικτή και εξωστρεφής. Ένα κόμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό, που λειτουργεί με σύνεση και μετριοπάθεια. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Κουβαλά τη βαριά πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή του, Γλαύκου Κληρίδη.

Σήμερα, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στον κάθε πολίτη, στον κάθε νέο επιστήμονα, στον κάθε επαγγελματία, για να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Για να εμπλακούμε σε μια διαρκή, παραγωγική και συμμετοχική διαδικασία. Για να καταθέσουμε απόψεις και να ετοιμάσουμε προτάσεις που μπορεί να γίνουν πράξη.

Οι Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής που ανακοινώνουμε σήμερα θα καλύψουν όλο το φάσμα θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία. Θα προσφέρουν έπαλξη για πολιτική δράση που συμβαδίζει με την εποχή μας.

Μέσα από τη ειδική ιστοσελίδα που έχουμε δημιουργήσει, περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά από ανθρώπους με μόρφωση, με κατάρτιση, με ιδέες και με διάθεση για συμμετοχή στην προσπάθεια για μια καλύτερη Κύπρο. Απευθυνόμαστε, όχι κατ’ ανάγκη σε μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά σε ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες έγνοιες και τις ίδιες αγωνίες για την πορεία της πατρίδας μας.

Ο κάθε ένας και η κάθε μια μπορεί να γίνει συμμέτοχος. Το κάθε βιογραφικό θα αξιολογηθεί προκειμένου να προσδιοριστεί η συμμετοχή στην κατάλληλη Ομάδα Παραγωγής Πολιτικής.

Σύνδεσμος ιστοσελίδαςhttps://www.disy.org.cy/omadadisy

Φίλες και φίλοι,

Επιχειρούμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία. Εξάλλου, η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι η μόνη οδός που μπορεί να διατηρήσει ισχυρά τα θεμέλια της δημοκρατίας μας και να οδηγήσει στην πρόοδο και στον εκσυγχρονισμό.

Ξεκινούμε σήμερα μια νέα προσπάθεια, μακριά από δογματισμούς και στεγανά, αλλά με διάλογο, με τεκμηρίωση και με ορθολογισμό, για να ετοιμάσουμε μια νέα πολιτική πρόταση. Και για να ανεβάσουμε το επίπεδο της πολιτικής στον τόπο μας.