Ο Φρανσουά Οζόν στο επίκεντρο των Καννών

Ενώ συνεχίζεται η βροχή και σήμερα, δεύτερη μέρα του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, οι φαν εξακολουθούν να μαζεύονται κατά εκατοντάδες έξω από την είσοδο του Μεγάρου του φεστιβάλ, για να δουν τους αγαπημένους τους σταρ και, αν τα καταφέρουν, να πάρουν και κάποιο αυτόγραφο.

Με το θέμα της νεανικής πορνείας καταπιάνεται η γαλλική ταινία «Νέα και όμορφη» του Φρανσουά Οζόν, που είδαμε την πρώτη μέρα του Διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβαλ. «Για μένα», ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο σκηνοθέτης της ταινίας «η εφηβική ηλικία είναι πάνω από όλα θέμα ορμονών. Για να αισθανθούμε βάζουμε το σώμα μας σε δοκιμασία, του κάνουμε επίθεση, για να το δοκιμάσουμε. Το θέμα της πορνειας βοηθά να τονίσουμε αυτή την πλευρά του, να προβάλουμε τα θέματα ταυτότητας και σεξουαλικοτητας».

Άνιση αποδείχτηκε η δεύτερη ταινία του Διαγωνιστικού τμήματος, «Έλι» του μεξικανού σκηνοθέτη Άματ Εσκαλάντε. Η ταινία περιγράφει τη τραγική μοίρα μιας φτωχής οικογένειας που μπλέκεται άθελά της σε μια υπόθεση παράνομης διακίνησης ηρωίνης, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του πατέρα, το βασανίζονται του μεγαλύτερου αδερφού και το βιασμό της μικρής αδερφής του.