Ο Φέντερερ σταμάτησε την συνεργασία του με την Nike επειδή…

Ο 20 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Grand Slam, Ρότζερ Φέντερερ αγόρασε μερίδιο στην ελβετική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών «On», μια κίνηση που έφερε τέλος στο συμβόλαιό του με την Nike, όπως ανέφερε η εφημερίδα Swiss Sunday NZZ am Sonntag.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να συνεργαστώ με μια νέα ελβετική εταιρεία», δήλωσε ο Φέντερερ. Χωρίς να αποκαλύψει το πραγματικό μέγεθος της επένδυσής του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι έχει διαθέσει σημαντικό ποσό στην εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη που μετράει ήδη εννέα χρόνια ζωής.

«Είναι μια επένδυση αρκετά μεγάλη που έπρεπε να την σκεφτώ προσεκτικά», ανέφερε στην εφημερίδα. «Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να δείξω πόσο πιστεύω στην εταιρεία και ότι τα σχέδιά μου για την συνεργασία μας είναι μακροπρόθεσμα».

Ενώ ο Φέντερερ δεν θα αναλάβει επίσημο ρόλο στην On, η εταιρεία αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο της παπούτσι με την υπογραφή του το επόμενο έτος. Η εταιρεία έχει 500 υπαλλήλους, 250 εκ των οποίων στα γραφεία στη Ζυρίχη. Η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη από το 2014, ανέφερε η εφημερίδα και επικαλούμενη εκτιμήσεις, οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται περίπου στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Πέρυσι, ο Φέντερερ υπέγραψε συμβόλαιο με το brand ρούχων Uniqlo, το οποίο λέγεται ότι ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια.