Ο Υπ. Υγείας βλέπει εφαρμογή ΓΕΣΥ μέχρι το 2015

Ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης κήρυξε χθες βράδυ την έναρξη των εργασιών του 4ου παγκοσμίου συνεδρίου Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της διασποράς που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ στην Πάφο. Στον  χαιρετισμό του ο κ. Πετρίδης  σημείωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να επιλυθούν τα θέματα της υγείας «μέσα από την εισαγωγή ενός γενικευμένου συστήματος υγείας που θα αφορά και θα εξυπηρετεί με τον ίδιο τρόπο όλους τους πολίτες, αποκλείοντας ανισότητες».

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι η συνεργασία όλων για την αποτελεσματική και αποδοτική χρήση των πόρων, κάτι που επιβάλλει ούτως ή άλλως η προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Αναφερόμενος στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Κύπρο, ο Υπουργός είπε ότι αποτελεί ορόσημο και πηγή έμπνευσης στον αγώνα «να σταθούμε ξανά περήφανα στα πόδια μας και να υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας, εκσυγχρονίζοντας τον τομέα της υγείας σε πολλούς και ποικίλους τομείς και αναδημιουργώντας ένα κράτος με κοινωνικό πρόσωπο που να διασφαλίζει τις βασικές ανάγκες της κοινωνικής προστασίας όπως η ποιοτική ιατρική περίθαλψη και η κοινωνική συνοχή».

Εξάλλου σε χαιρετισμό του Υπουργού Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης της Ελλάδας Ανδρέα Λυκουρέντζου που διαβάσθηκε στην εναρκτήρια τελετή ανέφερε  ότι η ιλιγγιώδης ταχύτητα στην ανάπτυξη γνώσεων και νέων τεχνολογιών στον ιατρικό και στους λοιπούς επιστημονικούς τομείς θα δυσκόλευε τους ειδικούς να παρακολουθήσουν τις αλλαγές χωρίς να είναι τακτικά ενήμεροι μέσα από την επιμόρφωση που μπορεί να προσφέρει ένα ιατρικό συνέδριο όπως αυτό που διεξάγεται στην Πάφο.

Κάλεσε επίσης τους Κύπριους και Ελλαδίτες γιατρούς της διασποράς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο προκειμένου να συμβάλουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στην Ελλάδα και την Κύπρο στην διαρκή ανέλιξη των ιατρικών επιστημών.