Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης εδωσε πριν από λίγο τις απαντήσεις του Υπουργείου στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο δόθηκαν στους εκπαιδευτικούς οι απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απάντηση η οποία εστάλη δια χειρός αλλά και ηλεκτρονικά και η οποία δεν ικανοποιεί τις συντεχνίες.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μεταβούν στο Υπουργείο Παιδείας απόψε, ωστόσο αναμένεται να μελετήσουν τις απαντήσεις, ενώ η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, έχει επικοινωνήσει ήδη με τις Οργανώσεις.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η απάντηση που δόθηκε, κυμαίνεται στο ίδιο πλαίσιο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο Υπουργός όταν είχε συναντηθεί προσωπικά με τις τρεις οργανώσεις.

Στην επιστολή-απάντηση ο Υπουργός επισημαίνει ότι οι εισηγήσεις τους δεν έχουν να κάνουν με εξ ορθολογισμό και δεν είναι στο πνεύμα της απόφασης που είχε παρθεί στην συνάντηση που είχαν όλοι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ξεκαθαρίζει η επιστολή και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισηγήσεις δεν αφορούν ούτε τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών, ούτε τα τέσσερα μέτρα που είχε προτείνει το Υπουργικό Συμβούλιο, αντίθετα μάλιστα κάποιες θέσεις των συντεχνιών, πλήττουν κατά την επιστολή-απάντηση ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και την ποιότητα της Εκπαίδευσης γενικότερα.