Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αρχηγό του ΓΕΣ

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα υπό το φως της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, καθώς και της κατάρριψης από την Τουρκία ρωσικού αεροσκάφους και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη όπως Κύπρος και Ελλάδα συνεχίσουν τον αναβαθμισμένο συντονισμό τους και τη συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις δυνατότητες που δημιουργούνται για ενίσχυση της συνεργασίας με γειτονικές χώρες, προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή. Καταγράφηκε, τέλος, η πρόοδος που σημειώθηκε στη συνεργασία των επιτελείων Κύπρου και Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων και εξετάστηκαν δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Ο Αντιστράτηγος Τελλίδης θα παραστεί αύριο στην εκδήλωση για τα 55χρονα της παρουσίας της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο. Για να παραστεί στην εκδήλωση αναμένεται αύριο στην Κύπρο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη.