Ο Τσίπρας ψάχνει για “συμμάχους” στις ΗΠΑ

Μετά το Βερολίνο, τώρα επισκέπτεται τις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει συμμάχους, ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και επανασυστήνει το κόμμα του και την στρατηγική του με μια σειρά απο συναντήσεις με πολιτικούς και πανεπιστημιακούς κύκλους, “δεξαμενές σκέψης” και στελέχη του ΔΝΤ!

Σήμερα το πρωί θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη στην Wall Street Journal,ενω στην πορεία θα μιλήσει  σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα “Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος” και θα παρακαθήσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης γνωστής “δεξαμενής σκέψης” της Αμερικής.

Στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε συγκέντρωση ομογενών στην Astoria.

Τέλος το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στη συνάντηση της Πέμπτης οπότε και θα συναντήσει τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτο για να συζητήσουν σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά.