Ο Τραμπ εξετάζει διάσπαση μεγάλων τραπεζών

Διάσπαση των μεγάλων τραπεζών εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg. Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου είναι πιθανό να δώσουν ώθηση στις προσπάθειες επαναφοράς του νόμου Γκλας-Στίγκαλ, από την εποχή του μεγάλου κραχ, ο οποίος είχε διαχωρίσει την παροχή δανείων από την επενδυτική τραπεζική.

Η επαναφορά αυτού του νόμου απαιτεί έγκριση από το Κογκρέσο.

«Το εξετάζω αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή στο Bloomberg News. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν επιστροφή στο παλιό σύστημα, σωστά; Οπότε το κοιτάζουμε».

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Τραμπ είχε εκφράσει τη στήριξή του στην καμπάνια για νόμο Γκλας – Στήγκαλ «του 21ου αιώνα».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το θέμα και ότι είχε ενημερωθεί για το θέμα από τον υπουργό Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει δημόσια περισσότερες πληροφορίες. «Δεν είμαστε ακόμη σε σημείο που να μπορούμε να παρουσιάσουμε λεπτομέρειες. «Εξετάζει τις επιλογές και σκέφτεται πράγματα».

Ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του Τραμπ, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Γκάρι Κον, είχε επαναλάβει τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου στην όλη ιδέα σε ιδιωτική συνάντηση με βουλευτές στις 6 Απριλίου, όπως είπε εκπρόσωπος τους Λευκού Οίκου στο Reuters.