Ο Τραμπ έχει περισσότερους followers στο twitter από όλους τους ηγέτες ακόμη και από τον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ηγέτης με τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitter, μπροστά από τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση “Twiplomacy” της εταιρείας συμβούλων Burson Cohn &Wolfe (BWC).

Με περίπου 52 εκατομμύρια ανθρώπους να ακολουθούν τον λογαριασμό του «ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε τον Οκτώβριο του 2017 ο ηγέτης με τους περισσότερους ακόλουθους παγκοσμίως και ξεπέρασε τον πάπα Φραγκίσκο (…) ο οποίος έχει 47 εκατομμύρια ακόλουθους στους λογαριασμούς που διαθέτει σε εννέα γλώσσες», αναφέρει η έκθεση της BWC.

«Ο Ινδός πρωθυπουργός βρίσκεται στην τρίτη και την τέταρτη θέση, με 42 εκατομμύρια ακόλουθους στον προσωπικό του λογαριασμό και 26 εκατομμύρια στον λογαριασμό του ως πρωθυπουργός», προσθέτει η έρευνα.

Στην Ευρώπη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει τους περισσότερους ακόλουθους στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης (10 εκ.) μπροστά από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος διαθέτει περισσότερους από 3 εκατομμύρια. Μάλιστα ο Μακρόν έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που τον ακολουθούν στο Twitter από τότε που εξελέγη στην προεδρία.