Ο Τζανακόπουλος άδειασε τον Τσακαλώτο για την ΕΛΣΤΑΤ!

Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερθείς στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν ύφεση, σχολίασε ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία, που, ακόμα και αυτά, καταδεικνύουν μηδενική ύφεση για το 2016 και δεν επηρεάζουν τον συνολικό στόχο.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και δεν είναι δυνατό να έχει τα στοιχεία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  την ώρα που δίνονταν στη δημοσιότητα τα εν λόγω στοιχεία για ύφεση το τρίτο τρίμηνο του 2016, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι “έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ”.

Μάλιστα, στην ερώτηση αν ο κ. Τσακαλώτος είχε τα στοιχεία, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν “να ρωτήσετε τον υπουργό Οικονομικών, εγώ δεν το γνωρίζω αυτό”.

 

AdTech Ad