Ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων ευθύνεται για την αύξηση στο γάλα, λένε οι παστεριωτές

Στον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων επιρρίπτουν την ευθύνη για την επιβάρυνση στην τιμή του γάλακτος  οι παστεριωτές, λόγω των αυξήσεων που έχει επιβάλλει.

Ο Σύνδεσμος Παστεριωτών Φρέσκου Γάλακτος, χαρακτηρίζει την αύξηση στην τιμή του γάλακτος ως«αναπόφευκτη συνέπεια των αυξήσεων που έχει επιβάλει στο νωπό γάλα ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων, από την 1η Ιανουαρίου, και αναγκαία προϋπόθεση ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του γαλακτοκομείου μας είναι η μετακύληση της αύξησης στην τιμή του φρέσκου γάλακτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι παστεριωτές, σε μια δύσκολη περίοδο, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να ενσωματώσουν μέρος του κόστους. Μόνο το 1 σεντ από τα 9 σεντς της αύξησης οφείλονται σε επιβάρυνση από τη γαλακτοβιομηχανία, λόγω των αυξημένων εξόδων όπως το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα υλικά συσκευασίας κ.λπ. τα οποία δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να απορροφούμε. Τα υπόλοιπα 8 σεντς προκύπτουν από την αύξηση που επέβαλε ο ΠΟΑ (όπως βλέπετε αναλυτικά στον πιο κάτω πίνακα)», τονίζεται.