Ο Σόιμπλε θα σταματήσει να μας κουνάει το δάχτυλο

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε ως εξής σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από την Δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, στην πρωινή εκπομπή του ΣΤΑΡ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΟΤ ΝΔ

Π. Τσαπανίδου: Σε ποιο σημείο νομίζετε, ότι βρίσκεται η χώρα αυτήν την στιγμή και με ποια διλήμματα θα φτάσουμε μέχρι την κάλπη, γιατί ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι στο στόχαστρο όλων των Κομμάτων; Και δεν ξέρω πώς τον προσεγγίζετε, τάζοντας του, φοβίζοντας τον… Ποιο είναι το κλίμα;
Τ. Κουίκ: Επιτρέψτε μου να πω, ότι αποτελεί πολιτική ντροπή το τελευταίο προεκλογικό σποτ της ΝΔ. Δηλαδή θα έλεγα, ότι σε ένα σοβαρό κράτος θα μπορούσε να προκαλέσει και την παρέμβαση του Εισαγγελέα! «Φρέντυ Κρούγκερ», «Ο Δρόμος με τις λεύκες» και «Παρασκευή και 13»… Έλεος! Διότι, όπως έγραψαν και στην WSJ στην ηλεκτρονική της σελίδα, ο Αντώνης Σαμαράς τρομοκρατεί, αντί να προσπαθεί να πείθει!
Π. Τσαπανίδου: Να ρωτήσω κάτι;
Τ. Κουίκ: Βεβαίως.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ

Π. Τσαπανίδου: Όταν έχουμε δεδομένες δηλώσεις από τα στελέχη της Ευρώπης – από το ΔΝΤ, από τους πάντες όλους – ότι πρέπει να είμαστε εντός προγράμματος, για να συνεχίσει η χώρα να έχει την πορεία που έχει, δεν είναι έναν ενδεχόμενο μπροστά στον ψηφοφόρο αυτό;
Τ. Κουίκ: Το ΔΝΤ, διά του κ. Ρουμελιώτη – του γνωστού Σημιτάνθρωπου που τοποθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν τρία χρόνια εκεί – είπε ότι τα 291 δις δεν μπορούν να πληρωθούν σε 15 χρόνια, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει «κούρεμα» – το φωνάζει και το ΔΝΤ – απλά δεν το θέλει ο κ. Σόϊμπλε, που «κουνάει και το δάχτυλο»!
Π. Τσαπανίδου: Το χρέος είναι χρέος!
Τ. Κουίκ: Βεβαίως, το κεφάλαιο το αναγνωρίζουμε – «μπαταχτσήδες» δεν είμαστε – αλλά αν δεν γίνει Επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, πού χρωστάμε και τι πράγματα χρωστάμε και ποιοι είναι οι τόκοι, που ξεκίνησαν από το 6,2% και έχουν μπει τώρα «κάτω από το χαλί», για να έρθει η επόμενη γενιά να πληρώσει 22,7 δις τοκοχρεολύσια! Αυτό λοιπόν, είναι από τα βασικά ζητήματα…

ΔΥΝΑΤΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Π. Τσαπανίδου: Βάλτε λίγο της επόμενης ημέρας τα πράγματα στην σειρά κ. Κουίκ… Αν δεν βγει αυτοδύναμο το πρώτο Κόμμα…
Τ. Κουίκ: Αυτό επιδιώκουμε, να μην βγει αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ζητάμε να μας δοθεί ψήφος, όσο γίνεται πιο δυνατή, για να μην είναι αυτοδύναμος!

«ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕΛ

Π. Τσαπανίδου: Και τι στάση θα κρατήσετε;
Τ. Κουίκ: Με τις «κόκκινες» γραμμές, που έχουμε ξεκαθαρίσει.
Π. Τσαπανίδου: Ποιες «κόκκινες» γραμμές; Τηρήθηκαν ποτέ στη πολιτική;
Τ. Κουίκ: Τουλάχιστον οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δείξανε – χωρίς τους «Εφιάλτες» στα «σωθικά» τους – ότι τήρησαν όλες τις δικές τους «κόκκινες» γραμμές και λέω…
Π. Τσαπανίδου: Κι αν η χώρα βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο Β΄ εκλογών;
Τ. Κουίκ: Δεν νομίζω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριφερθεί ως Σαμαράς, ο οποίος πήγε σκόπιμα σε Β΄ γύρο εκλογών το καλοκαίρι, ενώ μπορούσε να κάνει κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Π. Τσαπανίδου: Το έχετε προεξοφλήσει, ότι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τ. Κουίκ: Ναι. Το θεωρούμε δεδομένο και μάλιστα με διαφορά πάνω από 6 μονάδες. Και αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που είναι, ο φταίχτης είναι ένας κι έχει όνομα κι επίθετο! Αντώνης Σαμαράς. Με την πολιτική του, αυτός οδήγησε την Αριστερά εκεί που την πήγε. Αυτό είναι γεγονός.
Π. Τσαπανίδου: Θα δουλέψετε μαζί τους;
Τ. Κουίκ: Επαναλαμβάνω, με τις «κόκκινες» γραμμές. Εμείς έχουμε υποχρέωση να μπούμε θεματοφύλακες σε όλα αυτά…

ΠΕΡΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΟΒΙΑΣ» ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ

Τ. Κουίκ: Προσπαθεί ο Σαμαράς να ποτίσει τον κόσμο με μια «αριστεροφοβία»…
Εγώ δεν είμαι αριστερός, εγώ είμαι «καραμανλόπαιδο», του παππού Καραμανλή «παιδί» και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν αριστεροφοβικός, ούτε ο Μητσοτάκης ήταν αριστεροφοβικός ούτε ο προσωπικός μου φίλος Μιλτιάδης Έβερτ ήταν αριστεροφοβικός και δεν νομίζω να ήταν κι ο Κώστας Καραμανλής, εδώ που τα λέμε.
Αυτό το οποίο λέμε είναι, «κόκκινες» γραμμές στη προγραμματική συμφωνία. Εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, το θέμα σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, το θέμα της οικονομίας που ακόμα και εκεί πιστεύω, ότι έχουμε συγκλίνουσες απόψεις…..
Π. Τσαπανίδου: Προτεραιότητα πρώτη, βεβαίως, θα είναι οι δανειστές, θα είναι Τρόικα, θα είναι δόσεις, θα είναι επόμενο μνημόνιο. Θα είναι αυτά πρώτα-πρώτα και μπροστά τους.
Τ. Κουίκ: Και η καθημερινότητα. Θα τελειώσει ο Σόϊμπλε να «κουνάει το δάχτυλο»… Κυρία Τσαπανίδου, θα τελειώσει ο Σόϊμπλε να «κουνάει το δάχτυλο» και να λέει «θα κάνετε αυτό που θέλουμε ΕΜΕΙΣ».

Το τανγκό χορεύεται από δύο και έχουν μάθει μέχρι τώρα να το χορεύουνε μόνοι τους.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Εδώ θέλω να πω το εξής. Παρακολουθώ με πάρα πολύ προσοχή το πως τοποθετούνται σε όλα τα τραπέζια (και ευχαριστώ που βάζετε μία ελληνική λέξη και όχι «πάνελ» στη κουβέντα σας), οι υποψήφιοι Βουλευτές.
Θα ήταν όμως προτιμότερο, αντί τι να λέει ο κύριος Βορίδης, τι να λέει ο κύριος Βίτσας, τι να λέει ο Κουίκ, να τα έλεγαν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα debate.

Ο Πάνος Καμμένος έχει προσκαλέσει επανειλημμένα και με δημόσια δήλωση τον Αντώνη Σαμαρά, να βγει με τους πολιτικούς αρχηγούς στο debate να μιλήσει για χρέος, για την ανάπτυξη που αφορά την επόμενη μέρα και τα εθνικά θέματα.

Κρύβεται!!! Κρύβεται από του υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Κρυβόταν και το 2012!…

Π. Τσαπανίδου: Η θέση σας ποια είναι για το χρέος ωστόσο;
Τ. Κουίκ: Σας είπα πριν. Καταρχήν θα πρέπει να ξεκινήσουμε….
Π. Τσαπανίδου: Βάζει ένα θέμα ο κύριος Βορίδης τώρα, των αναγκών της χώρας των 22 δις, που είναι μεγάλο ποσό. Εσείς τι λέτε γι’ αυτό;

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τ. Κουίκ: Καταρχήν, όλο αυτό είναι «παλάτια χτισμένα στην άμμο». Διότι, όταν μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα και χρωστάει «τα άντερά του» το Δημόσιο παντού και όταν ακόμα ευτελίζει και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως το ΣτΕ και δίνει, λες και είναι κομμάτια «σουβλάκι – καλαμάκι», τα λεφτά με το σταγονόμετρο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους Δικαστικούς, αφήστε…

ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Και όταν είχαν τάξει, ότι θα είχαμε βγει οριστικά από τα μνημόνια τέλος του 2014 και ζητάνε τώρα με μία φράση «τεχνητή παράταση – τεχνική στήριξη» και με μία επιστολή Χαρδούβελη, που ποτέ δεν την έδωσαν στη δημοσιότητα, όταν δεν έχουν φέρει……
Μ. Βορίδης: Αυτό το είπε χτες η Βαλαβάνη.
Τ. Κουίκ: Επαναλαμβάνω. Δεν μιλάω για την εισαγόμενη επιστολή ΣΤΟΝ Χαρδούβελη. Μιλάω για την επιστολή που ΕΦΥΓΕ από τον Χαρδούβελη!
Μ. Βορίδης: Αυτό το είπε χτες η κυρία Βαλαβάνη κύριε Κουίκ. Την παράταση την οποία θα ζητήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα γίνει. Η κυρία Βαλαβάνη μίλησε για παράταση του προγράμματος και επομένως συνέχισης του μνημονίου.
Τ. Κουίκ: Ξέρετε κάτι; Επειδή εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ σας λέω ποιες είναι οι θέσεις δικές μου κύριε Βορίδη.
Π. Τσαπανίδου: Διευκρίνισε, ότι δεν ζήτησε συνέχιση του μνημονίου.
Μ. Βορίδης: Τι να παραταθεί;
Π. Τσαπανίδου: Παράταση για το χρόνο της διαπραγμάτευσης.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τ. Κουίκ: Αλλά δεν βλέπω πραγματικά αντίδραση, όταν λέω ότι κρύβεται από τους πολιτικούς αρχηγούς στον διάλογο ο Αντώνης Σαμαράς. Στον διάλογο της δημοκρατίας. Όπως κρυβότανε, δυστυχώς, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων….
Μ. Βορίδης: Έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός σε αυτά. Να μην τα ξαναλέμε.
Τ. Κουίκ: Όχι!!! Να έρθει, να ακούσει ο κόσμος τους πολιτικούς αρχηγούς να μιλάνε μεταξύ τους όπως γινόταν πάντοτε. Να υπενθυμίσω, ότι το ’96 ο Αντώνης Σαμαράς διαμαρτυρήθηκε ως Πολιτική Άνοιξη, που δεν είχε πάρει μέρος σε διάφορα debate.
Μ. Βορίδης: Κύριε Κουίκ, άμα με υβρίζετε έχει νόημα να συνομιλώ μαζί σας;
Τ. Κουίκ: Ορίστε;
Μ. Βορίδης: Άμα με υβρίζετε. Έχει νόημα; Τώρα, άμα σηκωθείτε και με υβρίζετε. Δεν είπα να μου κάνετε κριτική.
Τ. Κουίκ: Εγώ σας λέω το εξής. Όταν γύρισε ο Ανδρέας Παπανδρέου και αποκάλεσε «Εφιάλτη» τον Μητσοτάκη, αυτοί πάψανε να μιλάνε δημόσια μέσα στη Βουλή; Δεν πάψανε ποτέ. Γιατί τότε είχαν μία πολιτική ευπρέπεια και μπορεί να ήταν σκληρός ο πολιτικός λόγος τους, αλλά μιλούσαν μεταξύ τους.

Τώρα, στις σημερινές πολιτικές μέρες, δεν ήρθε ποτέ και στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή. Πείτε, γιατί δεν ήρθε μία φορά στην ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μ. Βορίδης: Δεν μπορεί να υβρίζεται ο Πρωθυπουργός όπως και οποιοσδήποτε από εμάς…..
Τ. Κουίκ: Αλλά μπορεί να υβρίζονται οι Έλληνες με ένα τρομοκράτη «Φρέντυ Κρούγκερ».
Μ. Βορίδης: Άμα εγώ τώρα σας υβρίσω, είμαι βέβαιος, ότι για λόγους ευθιξίας θα σηκωθείτε να φύγετε.
Τ. Κουίκ: Όχι. Σας διαβεβαιώνω, ότι μπορείτε να μου πείτε ό, τι θέλετε, αλλά κάνω πολιτικό διάλογο.
Μ. Βορίδης: Να σας «λούζω».
Τ. Κουίκ: Με συγχωρείτε, το βρίσιμο ποιο είναι;

Η «ΜΑΥΡΗ» ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Η ΝΕΡΙΤ

Τ. Κουίκ: Στο δημοσιογραφικό μου αρχείο βάζω ως «μαύρη» σελίδα της δημοσιογραφίας αυτό που είχε γίνει με τη πρόσφατη «συνέντευξη» Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ. Πριν από ένα μήνα. Μαύρη σελίδα. Τίποτα παραπάνω.
Στη Δημοκρατία ο διάλογος πρέπει να υπάρχει.